Server TasteAtlas vytvořil seznam 100 nejlépe hodnocených masových jídel na světě. Schválně, jestli tipneš výherce.
V minulosti TasteAtlas do seznamu 100 nejoblíbenějších masových jídel umístil i jedno z nejpopulárnějších českých jídel, konkrétně svíčkovou. Letos bohužel Česko nezabodovalo. Seznamu vévodily jiné světové masové pokrmy. Schválně, zda si je někdy ochutnal*a a máš je popřípadě i rád*a.
Tady je top světová pětka:
5. místo
Na pátém místě se umístil francouzský châteaubriand. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se slovo châteaubriand nevztahuje pouze na kus hovězího masa, ale na způsob grilování nebo pečení tlustého kusu hovězí svíčkové. Tradičně se podává s omáčkou z červeného vína a opečenými bramborami.
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5