Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2015 17:57
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

BBC začalo s produkcí filmu o Grand Theft Auto!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dokument se zaměří na samotný vývoj hry. Stylem by se měla aspoň trochu přiblížit Fincherovu Social Networku, který se zabýval zrodem Facebooku.

Ohlásila to stanice BBC, přičemž samotný dokument vytvoří BBC TWO. Aspoň malá náplast za (snad) dočasný vyhazov Jeremyho Clarksona. Podle slov Guya Cockera, bývalého redakčního šéfa Gamespotu, by mělo jít o dokument dlouhý přibližně 90 minut. Mapovat by měl zejména lidi, kteří stáli za zrodem této ságy a vlastně i první části. Byli bychom překvapeni, kdybyste věděli, jak to ve skutečnosti s GTA bylo. Bratry Housery, mozky Rockstar Gamesu, totiž drtivá většina investorů vypískala a odmítla, jiní je zase ignorovali. Začátky byly velmi náročné, ale vyplatilo se vytrvat. Jen poslední část, GTA V, již teď prodala 45 miliónů kopií, přičemž se na trh stále nedostala PC verze, která toto číslo opět navýší. Celkově se série blíží k 200 miliónům prodaných titulů.

Dokument o vzniku GTA od BBC je součástí projektu „Make It Digital“, pomocí kterého chtějí ve Velké Británii zvýšit zájem teenagerů a absolventů středních nebo vysokých škol o práci s technologiemi, programováním a rozšiřováním vědomostí z této oblasti. Nečekejte žádný akční film, mělo by jít o drama. Samotný Rockstar údajně není zainteresovaný. Co myslíte, dočkáme se někdy skutečného filmu inspirovaného právě herní série Grand Theft Auto?

Domů
Sdílet
Diskuse