Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2015 20:20
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Spidey, Black Panther, Ant-Man, Vision a milion dalších. Zdá se, že Civil War bude skutečně epické.

Kolega Peter vám teprve včera přinesl článek s novinkami o Civil War a už dnes tu máme dostatek materiálu pro další. Marvel jednoduše jede bomby. Má enormní výhodu v tom, že z hlediska počtu připravovaných filmů, jejich kolosálnosti, rozsáhlosti a epičnosti jako takové jde o jedny z nejbohatších filmových projektů současnosti, teda vlastně jsou asi i na prvním místě. Marvel právě potvrdil, že dnešním dnem se oficiálně začíná natáčet Civil War, epické zobrazení střetu dvou ikonických tváří komiksové společnosti. Proti sobě se nepostaví ani tak Iron Man a Captain America, jako spíš jejich přesvědčení a ideály. Civil War zachytává příběh obrovského množství hrdinů, až už těch oblíbenějších, nebo těch méně přívětivějších. Když se nezkušená partie wannabe hrdinů snaží vyčistit ulice od zloduchů, dojde k masivní explozi a ztrátám na životech. Vláda se tedy rozhodne, že je načase začít lidi s nadpřirozenými schopnostmi kontrolovat. Žádné jiné řešení totiž už nepřicházelo v úvahu, jelikož se nejen veřejnost začala bouřit.

Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

Rozhodne se tak vydat zákon o registraci lidí s vylepšenými schopnostmi, superhrdinů, bohů, zkrátka všech těch, kteří nějakým způsobem vyčnívají nad ostatními. Stali by se zaměstnanci vlády a ti by je tak měli pod kontrolou. Ještě před tím by se ale museli zaregistrovat a odhalit svou tvář veřejnosti. A právě v tomto komiksu se udála jedna z nejzávažnějších a nejúžasnějších událostí marveláckých komiksů, když svou tvář před celým světem odhalil Spider-Man. Samozřejmě, tento zákon se nelíbil každému. Všechno to začalo jen malými neshodami a postupnými hádkami o tom, jak by se měli Avengeři a vlastně celý svět plný nadlidí rozhodnout. Vytvořily se dva názory. Ten první mluvil o tom, že zákon je správný a superhrdinové by měli být kontrolování a měli by taktéž odhalit svou pravou identitu. Propagoval ho Tony Stark aka Iron Man. Ten vládě později i pomáhal s odchytem všech hrdinů, které kdysi nazýval přáteli. Starkovi se to jednoduše vymklo z rukou, když to všechno skončilo obrovských soubojem nejen ideálů, ale i charakterů a hrdinů. Na druhé straně barikády totiž stál Steve Rogers aka Captain America, moralizující postava, ochránce všech nevinných a jeden z nejčestnějších mužů na planetě. Postupně se budovaly dva tábory, které mezi sebou už začaly vytvářet i první roztržky. Jedním z pilířů příběhu je postava Spider-Mana, která se rozhoduje mezi tím, co je správné a co je vhodné. Stark ho přesvědčí, aby svou identitu odhalil a připravuje pro něj speciální robotický oblek. Postupem času se ale Parkerovi rozednívá v mysli a začíná si tak uvědomovat, že kope za špatný tým. Série Civil War úžasně a detailně vystihla pravý Starkův charakter a hlavně jeho negativní stránky, které tu vygradovaly do nejvyšších poschodí. Více vám ale prozrazovat nebudu. Základní příběhovou linii znáte, a tak vám už můžu jen doporučit, abyste si ten komiks přečetli. Skutečně stojí za to.


Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

Ve filmu to ale bude pravděpodobně jiné. Spidey se do Marvelu dostal až nedávno, jeho roli měl původně sehrát Black Panther, pro MCU celkem nová postava. Doteď ovšem nevíme, jaké role obě postavy zahrají. Spidey by si měl údajně jen střihnout krátkou scénu, i když by to mělo být spíš cameo. Možná něco na styl Nicka Furyho v Avengers: Age of Ultron, případně dostaneme cool hlášku, scénu a polovina zeměkoule opět zešílí hypem. Následující řádky čtěte jen pokud jste viděli Age of Ultron. Díky jeho událostem totiž přibližně víme, proč se vláda rozhodne držet si Avangery nakrátko. Hulk s Hulkbusterem zdemolovali Johannesburg, Sokov a taktéž téměř způsobili konec světa.

Kromě zásadních události pro civilní svět MCU se ale podle slov Chrise Evanse (Cap) dočkáme i přemostění mezi Age of Ulton a Infinity War Part 1 a 2. Pokud vás zajímají vyjádření Downeyho, Ruffala a Evanse, klikejte na tento článek, na který jsem vás navedl už výše.

Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

Když jsem psal, že Civil War je gigantická událost MCU a zúčastní se jí desítky nadlidí, asi jsem si trochu odporoval. Vždyť diváci, kteří ještě neviděli Age of Ultron počítají jen se 6 postavami, maximálně s 10 irelevantními v celém příbehu. Věci se ale změnily a do premiéry Civil War se ještě jen změní. Uvidíme totiž Iron Mana (Rob..., ale no tak, vždyť vy dobře víte, kdo ho hraje), Captaina Americu (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Falcona (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Spider-Mana (jméno herce zatím neznáme), Black Panthera (Chadwick Boseman) a nově Marvel potrvdil i Visiona (Paul Bettany), Buckyho/Winter Soldiera (Sebastian Stan), Ant-Mana (Paul Rudd), Sharon Carter/Agentku 13 (krásná Emily VanCamp) a ze záporáků uvidíme Barona Helmut Zema (Daniel Brühl), Crossbonesa (Frank Grillo) a generála Thaddeusa “Thunderbolt” Rossa (William Hurt), v komiksech později známého i jako Red Hulka (tak že by přece jen? Pokud se vrací generál Ross, je celkem možné, že uvidíme návrat, respektive aspoň náznak pro Abomination nebo The Leadera). V nepotvrzené roli se představí Martin Freeman aka Bilbo aka Sherlockův asisent Watson aka oběť městečka Fargo. Spekuluje se o politické postavě, čili něco na způsob Roberta Redforga ve Winter Soldierovi. Mělo by jít o Everett K. Rossa, experta z hlediska problematiky krajiny Wakanda (domov Black Panthera), která svou důležitou roli ještě jen zopakuje. Pokud tedy nepočítáme Nicka Furyho, Marii Hill, nějaké agenty SHIELD-u, Hulka a Thora, kteří jsou po Age of Ultron tak trochu mimo hru a ostatní, máme k dispozici hned 17 důležitých postav! A z toho se už boj dvou frakcí dá udělat celkem slušně, ne? Jednoznačně půjde o o mnoho nabitější film, než jakým byl Age of Ultron, a i ty už byly místy nezajímavé a na plátně přehuštěné. Snad to tedy bratři Russovci zvládnou. Rozhodně mají před sebou o mnoho těžší úlohu, než Joss Whedon.

Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

Když se tak díváme na všechny ty postavy, děj a příběhovou linii, zůstává nám už jen zamyslet se, jestli půjde o skutečnou Capovu sólovku. Jistě, Marvel i Evans se už vyjádřili, že rozhodně nebude jeho postava potlačená, ale znáte to, PR kecy tu budou i den před premiérou, natož rok. Každý je po Winter Soldierovi z Capa a bratrů Russových v extázi, a tak se jim takováto radikální změna líbit nemusí. Zároveň se obávám délky a nespokojenosti z nedostatečného prostoru pro některé postavy. Nuže, nechme se překvapit a věřme, že to dopadne dobře. V nejbližších dnech můžete očekávat první fotky z placu, nějaké ty nové informace nebo leaky. Chtěl jsem sice připravit Svět Marvelu zameřený na Age of Ultron, ale poslední dva dny byly jednoduše předurčeny k tomu, aby nás donutily představit vám Civil War v celé své kráse. Pokud se chcete o příběhu a filmu dozvědět více, klikněte sem. Captain America: Civil War dorazí do kin 5. května 2016.


PS: Daredevil Charlieho Coxe to pravděpodobně nestihne a ve filme nebude mít asi ani cameo. Škoda, co?

Svět Marvelu čeká epická událost. Dnes se začíná natáčet Civil War s kolosálním hereckým obsazením!

Domů
Sdílet
Diskuse