Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2015 13:38
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Rockstar Games podalo žalobu na snímek o Grand Theft Auto. Má v něm hrát i Daniel Radcliffe

FILMY A SERIÁLY DANIEL RADCLIFFE ROCKSTAR GAMES
Uložit Uložené

BBC přichází s projektem dokumentu, který bude zobrazovat historii vzniku a soudních sporů okolo herní série GTA.

Britský gigant BBC musí momentálně čelit žalobě ze strany Rockstar Games a Take Two. Herním vývojářům se koncept dokumentárního filmu, který bude mapovat vzestup a s ním spojené potíže herní série Grand Theft Auto, příliš nelíbil. Herní vývojáři z Rockstaru se dostali do sporu s britskou televizí, kvůli porušení ochranné známky. Dle jejich slov nedošlo k žádné konzultaci mezi stanicí a společností Rockstar Games. Vývojáři se obávají, že by mohla být jejich ochranná známka zneužita při zobrazování domnělých situacích, které se nemusely uskutečnit a mohly by ohrozit jméno firmy. Zpočátku se jednalo mimosoudně, veškeré snahy však vyšly vniveč a spor se tak dostává k soudnímu dvoru. Rockstar Games si za svým duševním vlastnictvím stojí neoblomně.

Film se začal produkovat již v dubnu letošního roku a o samotném projektu se mluví už přibližně půl roku. Premiéra byla naplánována už na letošní rok. Bohužel si však budeme muset počkat na výsledek soudního sporu a ve vzduchu stále visí otazník, zda se premiéry vůbec dočkáme. Nicméně, dokumentární snímek se má jmenovat Changer a jeho obsahem bude především vyobrazení všech zádrhelů, které doprovázely tvorbu oblíbené herní série. Příběh her, které se proslavily především zobrazeným násilím, explicitními scénami a neomezeností pohybu, budeme sledovat z pohledu spoluzakladatele Rockstar Games Sama Housera, jehož roli si střihne Daniel Radcliffe. Sledovat budeme soudní spor mezi ním a Jackem Thompsonem (Bill Paxton), jenž se snažil prokázat, že násilí zobrazované v hrách může vést k skutečnému násilí a zvyšování agrese ve společností. Režie se ujme Owen Harris (Misfits, Skins). Film by měl být natočen na základě knihy Jacked: The Outlaw Story Of Grand Theft Auto od Davida Kushnera v Jižní Africe. Scénář si vzal na starost James Wood. Nápad je to slibný a pro fanoušky série stoprocentní záležitost, nadále však visí ve vzduchu nervozita z rozhodnutí soudu. 

Bill Paxton a Daniel Radcliffe (zleva)

Rockstar Games podalo žalobu na snímek o Grand Theft Auto. Má v něm hrát i Daniel Radcliffe
Domů
Sdílet
Diskuse