Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2015 16:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Holení skutečným laserem místo žiletky? Díky novému revolučnímu vynálezu již brzy realita

TECH HOLENÍ
Uložit Uložené

Hladší a příjemnější oholení má všem mužům i ženám příští rok zaručit modernizovaná břitva Skarp od tvůrců ze Švédska, která holí laserem.

Spousta mužů vnímá holení jako nutné zlo, a ačkoliv se den často začíná lépe s čerstvě oholenou tváří, někdy se tento ranní rituál bohužel neobejde bez nepříjemných pocitů a podrážděné pokožky. Dvojice Švédů (Morgan Gustavsson a Paul Binun) se proto rozhodla těmto nežádoucím účinkům učinit jednou provždy přítrž a holení zpříjemnit nejen mužům, ale i ženám. Vyvinuli tak futuristickou břitvu Skarp, která k odstranění vousu či chloupku využívá zabudovaného laseru

Holení skutečným laserem místo žiletky? Díky novému revolučnímu vynálezu již brzy realita

Morgan Gustavsson vynalezl roku 1989 IPL (intenzivní pulsní světlo), jež v současnosti funguje jako poměrně populární metoda depilace. Později začal snít o zavedení technologie laseru pro potřeby každodenního holení a až donedávna se svým kolegou Paul Binunem naráželi na nepříjemné úskalí. Laserová břitva sice dokázala tmavé vousy spolehlivě oholit, ovšem u světlých (nebo šedých) vousů to šlo mnohem komplikovaněji. 

Dvojici se poté během výzkumu podařilo objevit chromofor, což je část molekuly lidského vlasu, která je odpovědná za absorpci světla a při použití určité vlnové délky laserové břitvy tak může být vous bez potíží odříznut nezávisle na jeho barvě, jelikož chromofor sdílí všichni lidé na celém světě. Laserový strojek Skarp je podle jeho tvůrců použitelný na jakékoliv místo na těle a přitom zároveň nehrozí žádné poškození nebo poranění kůže. Výsledkem bude hladší oholení a následný příjemnější pocit. Takové revoluční sliby alespoň dvojice uvádí.

Holení skutečným laserem místo žiletky? Díky novému revolučnímu vynálezu již brzy realita

Se svým jedinečným vynálezem Švédové ihned vyrazili na Kickstarter, kde se jim stanovenou metu 160 000 dolarů podařilo již několikanásobně překročit, a to jim stále zbývá poměrně dlouhá doba do ukončení financování projektu. Zájem je tedy očividně obrovský a rozhodně nepolevuje. Dostupné budou dvě verze, jedna pro muže a druhá pro ženy. Přejdete i vy od žiletek k laseru? 

Holení skutečným laserem místo žiletky? Díky novému revolučnímu vynálezu již brzy realita
Domů
Sdílet
Diskuse