Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2016 15:54
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nový trailer na Warcraft spojuje Orky a lidi do nevšedního přátelství, ale i nelítostné války

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warcraft dorazí už v červnu, postupně nám tedy budou proudit trailery s novými záběry. Vychutnejte si ty dnešní.

Po prodlouženém TV spotu přichází na řadu další trailer, i když stále ne plnohodnotný. Jde totiž o mezinárodní trailer s několika novými záběry, avšak na dvouminutové peklo v Azerothu si ještě budeme nějaký týden muset počkat. Do té doby se pokochejte stále lepší trikovou výbavou blížícího se blockbusteru, ze kterého se v případě úspěchu může docela snadno stát nový franchise. Snímek bude táhnout mimo jiné i Travis Fimmel aka Ragnar. Jen těžko si i v těch pár vteřinách s tou tváří představujeme zcela jinou osobu, že?

Režisér Duncan Jones mluví sám o sobě jako o milovníkovi her a zároveň zapáleném filmmakerovi a pevně věří, že právě on zlomí to prokletí filmových adaptací slavných her, které se ale téměř zpravidla vůbec nedaří. Já mu věřím a zároveň držím palce. Mimochodem, sám chce udělat dva filmy. Jeden z pohledu lidí, druhý z pohledu Orků. To mu ale studio zamítlo. Také se na internetu mluví o tom, že původní scénář přepsal k obrazu svému. Nejprve to totiž bylo o dobrých lidech a špatných Orcích, Duncan však nevsadil na černobílý formát děje a klasické vyobrazení dobra proti zlu. Svůj film přirovnal k Dawn of the Planet of the Apes. Pokud jste snímek viděli, víte, o čem mluví. Náznaky těchto slov se promítly výrazně i do záběrů výše. Vidíme v nich, že někteří Orkové vidí ve válce jen záhubu a zbytečné prolití krve, stejně tak jsou na tom lidé. Na druhou stranu zde máme pochybovače, respektive jedince, kteří vidí smysl pouze ve vyhubení té druhé rasy. Pokud vše vyjde tak, jak má, konec bude hodně otevřený a my se tak dočkáme i dalších částí. Přece jen, potenciál příběhů tam je skutečně obrovský.
 

Svět Orců, Draenor, pomalu vysychá, dochází potrava i voda, a tak se musí dostat někam, odkud tyto zdroje budou čerpat. Potřeba plenit nebude hrát minimálně ze začátku až tak velkou roli. Gul'dan, který vede Hordu, otevře pomocí magie portál do lidského světa Azeroth, který se chystá vyplenit. Přestože ne všichni orkové včetně Orgrima jsou z této skutečnosti nadšeni, záchrana a integrita druhu je prvořadá. Hlavní patálie a důležité střety samozřejmě nastanou, když Horda vstoupí do lidské říše. Na obou stranách barikád se najdou hrdinové, kteří chtějí pro své rodáky pouze to nejlepší a nevyvolávat zbytečné krveprolití, ale i bezpáteřní záporáci sledující pouze své zájmy a prospěch. Z traileru je patrné, že se dočkáme množství akce, bitev a velkolepých momentů, jaké nabízí jen svět Warcraftu. Premiéry se dočkáme 9. června 2016.

PS: Netřeba se ale bát, že celý film bude vytvořen pomocí počítačových technologií. Draenor takový bude, ovšem pro Azeroth, kde by se měla odehrávat podstatná část děje, byly použity skutečné kulisy a herci.

Nový trailer na Warcraft spojuje Orky a lidi do nevšedního přátelství, ale i nelítostné války
Domů
Sdílet
Diskuse