Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2016 18:08
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Tom Hardy si zahraje legendárního objevitele Ernesta Shackletona

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložit Uložené

Drsný biografický příběh výpravy na Antarktidu míří na plátna kin.

Jméno Sira Ernesta Shackletona vám možná nic moc neříká, jde však o významného badatele, který na prahu první světové války vedl tři britské expedice na Antarktidu. Tyto události neobešly ani filmový svět. V roce 2002 vznikl televizní film Shackleton s Kennethem Branaghem v hlavní roli. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se tento příběh dostane i na plátna kin. A ten čas právě nastal.

Studio StudioCanal připravovaný film zafinancuje, scénáře by se měl zhostit Peter Straughan (muzikál Frank či pozoruhodný thriller Jeden musí z kola ven) a samotnou hlavní postavu ztvární Tom Hardy. Tomu v poslední době jde karta, stačí si vzpomenout na všemi chváleného Mad Maxe nebo oscarovou nominaci za Revenanta. Hardy už právě v Revenantovi ukázal, že natáčení v drsných podmínkách mu nedělá problém, takže jeho obsazení je více než logické.

Tom Hardy si zahraje legendárního objevitele Ernesta Shackletona
Zdroj: Warner Bros.

Antarktické dobrodružství Ernesta Shackletona je totiž pořádně drsným příběhem. Po potopení lodi Endurance se Shackleton a jeho skupina musela na pevnou zem dostat mimořádně nebezpečným přechodem přes ledové kry. Jejich cesta se počítá na úctyhodných 350 mil. Už na první pohled to skutečně připomíná Revenanta. Není tedy vyloučeno, že pokud bude film kvalitní, Hardy bude znovu sahat po cenách. Samotný námět oscarový potenciál nepochybně má.

Zpět
Sdílet
Diskuse