Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2016 18:11
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Padesát odstínů temnoty bude film plný tvrdého sexu a násilí. Snímek dostal necenzurovaný R rating

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mnohem tvrdší záběry sexuálního charakteru, více násilí a vulgárnosti. Připravte se na Fifty Shades Darker.

Zatímco únor 2017 bude patřit Lego Batmanovi a Johnu Wickovi, dívky k tomuto měsíci vzhlížejí z zcela odlišných důvodů. Do kin totiž vtrhne očekávané pokračování masového hitu Fifty Shades of Grey nebo chcete-li Padesát odstínů šedi. Druhá část se bude jmenovat Padesát odstínů temnoty (Fifty Shades Darker) a režírovat ji bude James Foley (zrežíruje i třetí část, tedy pokud se nic nepokazí), který vystřídal Sam Taylor-Johnson. V minulosti se postaral o skvělé epizody seriálů House of Cards, Twin Peaks, Hannibal či Wayward Pines. Netušíme, proč tomu znovu dělá soundtrack Danny Elfman, ale pokud se podíváme na jeho skladatelskou filmografii, zjistíme, že jde o hvězdu pro všechno. Na postu scenáristky vystřídal Kelly Marcel samotný manžel E. L. James, Niall Leonard. Co je však zajímavější, je nejnovější zpráva ohledně ratingu. Už jednička byla označena jako R, a tedy necenzurovaná verze nevhodná pro méně než 18leté (i ve vašem kině se však s největší pravděpodobností proháněli žáci základní školy). Snímek sice netrhal kasovní rekordy, ale s lehkostí si na pokračování vydělal a nemělo tedy význam zjemňovat. I ve dvojce se tedy dočkáme násilných erotických scén, možné brutality či vulgarismů. Předem už můžeme počítat s nahotou a důvody tohoto R označení přitom přímo hovoří také o silném erotickém obsahu.

Knih se prodalo celosvětově nespočetně a výdělek prvního filmu atakoval 570 milionů dolarů, je nám proto jasné, že se jemně eroticky laděných filmů s charismatickým Christianem Grayem jen tak nezbavíme. V pokračováních se k nám tedy vrátí Jamie Dornan jako přitažlivý milionář s chorobnou úchylkou a Dakota Johnson jako plachá studentka splňující jeho sny kvůli vzkvétající lásce. Kromě nich se dočkáme i celebrit jako například Erica Johnsona, Belly Heathcote, Lukea Grimese, Eloise Mumford, Maxe Martiniho, Tylera Hoechlina, Rity Ory, Marcii Gay Harden, Robina Leeho, Fay Masterson či Hugha Dancyho. Premiéry se dočkáme 17. února 2017. Je možné, že dvojka se podaří více než jednotka, což mírně naznačoval již první trailer. Zda však budeme nakonec v kinosálech trpět, nebo budeme jako smutní partneři našich půlek (případně smutní recenzenti) celkem spokojeni, ukáže až čas. Jak zatím Fifty Shades Darker vnímáte? Těšíte se na nadcházející díly, nebo jste na ně po prvním díle zanevřeli? 


Padesát odstínů temnoty bude film plný tvrdého sexu a násilí. Snímek dostal necenzurovaný R rating
Zdroj: Universal
Domů
Sdílet
Diskuse