Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2018 12:20
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Rampage s The Rockem dle zahraničních kritiků zlomilo prokletí herních adaptací. Film je údajně bláznivá akční pecka

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V kinosálech na nás prý čeká ideální popcornová zábava, která se rozhodně nebere vážně.

Zpočátku adaptace videohry z 80. let Rampage s Dwaynem „The Rock“ Johnsonem nevzbuzovala nijak velká očekávání. Většina asi očekávala průměrný blockbuster. Potom však dorazily trailery a rázem bylo všechno jinak. Režisér Brad Peyton lákal na zábavnou akční jízdu, která se očividně nebude brát příliš vážně.

Koneckonců, The Rock bude ve filmu bojovat s obrovskou gorilou, aligátorem a létajícím vlkem. Dostali jsme však opravdu zábavnou oddychovku, nebo jde spíše o rutinní akčňák? Zahraniční kritici snímek už viděli, takže z jejich reakcí můžeme alespoň něco vyčítat. Co tedy říkají? 

Rampage s The Rockem dle zahraničních kritiků zlomilo prokletí herních adaptací. Film je údajně bláznivá akční pecka
Zdroj: Warner Bros.

„Jsem nadšený, že mohu říci, že Rampage je filmem, který zlomil prokletí videoherních adaptací,“ prohlásil Eric Eisenberg. „Příběh je neuvěřitelně hloupý, ale plný zábavy a pohání ho zejména charisma Dwayna Johnsona a Jeffreyho Dean Morgana (měli společně udělat více filmů).“

Scott Menzel o Rampage řekl, že jde o „ultimátní guilty pleasure“ a The Rock předvádí svůj nejšílenější výkon v kariéře. „Film je nonstop totálně přehnaná zábava. Říkal jsem už, že Dwayne Johnson ve filmu bojuje s létajícím vlkem?“ Brad Peyton podle něj vytvořil béčko ve vysokorozpočtovém hávu.

Rampage s The Rockem dle zahraničních kritiků zlomilo prokletí herních adaptací. Film je údajně bláznivá akční pecka
Zdroj: Warner Bros.

„Rampage je ultimátní monster film a sranda od začátku do konce.“ Skyler Shuler dodává, že Rampage je nejlepším možným popcornovým akčňákem, při kterém můžete vypnout mozek a prostě se jen bavit.

Kromě toho pochválil efekty a zmínil, že sledovat obrovská zvířata, jak demolují město, bylo úžasné. „Jeffrey Dean Morgan si ukradl film pro sebe, jediným negativem je záporák, který je trochu přehnaný,“ zakončil.

 

Brandon Davis snímek přirovnal k Transformers, když „ještě byli zábavní“. Namísto robotů zde však nyní máme obrovská monstra. Beatrice Verhoeven na Twitteru napsala: „Jediné, co jsem slyšela od ostatních diváků v kinosále, bylo: ‚Tohle je ku*va úžasné!‘ Je to absurdní, přehnané a šíleně zábavné.“

Tak se zdá, že tvůrci zvolili nejrozumnější možnou cestu – očividně přehnaný a absurdní děj zabalili do nadhledu a humoru, přidali super akci a očividně vytvořili popcornový film jako podle učebnice.

Rádi se přesvědčíme na vlastní oči v kině. Do českých kin Rampage dorazí už 12. dubna 2018. Vydáte se do kina?

Domů
Sdílet
Diskuse