Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2018 18:01
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pokračování Mad Maxe asi nikdy neuvidíme. Režisér George Miller se soudí s Warner Bros. a nikdy s nimi už nechce spolupracovat

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warner Bros. podle žaloby dluží režisérovi Mad Maxe rovných 7 milionů dolarů. Společnost má však vážné výhrady.

Několik týdnů až měsíců po premiéře Mad Max: Fury Road v tom měla většina lidí jasno – novodobý Šílený Max je ohromujícím akčním hitem. Velký úspěch u diváků, pochvala od kritiků, slušné výdělky a k tomu výhra šesti Oscarů. Pokračování něčeho takového by měla být přece samozřejmost, že? Ne tak úplně.


V listopadu minulého roku totiž režisér filmu George Miller podal žalobu vůči Warner Bros., kteří Millerovi podle jeho tvrzení dluží ušlou mzdu 7 milionů dolarů. Zkrátka a jednoduše, mezi studiem a Millerem panovala dohoda, že pokud nebude při natáčení překročen rozpočet 157 milionů, režisér obdrží 7 milionů.

Pokračování Mad Maxe asi nikdy neuvidíme. Režisér George Miller se soudí s Warner Bros. a nikdy s nimi už nechce spolupracovat
Zdroj: Warner Bros.

Miller je toho názoru, že rozpočet filmu vyšel na 154,6 milionu, zatímco Warner Bros. oponuje s částkou 185,1 milionů. Kde se však vzal ten markantní rozdíl? Režisér ve své žalobě píše, že za 31milionové dotáčky může právě studio, protože nadměrně zasahovalo do procesu natáčení.

V protižalobě si ale samozřejmě Warner Bros. stojí za tím, že Miller značně překročil plánovaný rozpočet a za výdaje navíc může právě on. Změnu závěru filmu (plus přetočení několika dalších scén) z jejich úhlu pohledu pouze navrhli, ale určitě na tom netrvali.


Millerova žaloba navíc obsahuje i tvrdá slova, která doslovně popisují „zničené vztahy“ mezi ním a studiem podmíněné nevyplacením zaslouženého bonusu. Dále se v žalobě nachází část, která jednoznačně hovoří o „nemožnosti spolupracovat na jakýchkoli budoucích projektech“.


Nejnovější skutečnosti hovoří snad sami za sebe. Přesto bychom si ale v redakci přáli, aby na konci soudních sporů mezi Millerem a Warner Bros. zavlála bílá vlajka míru. Pokračování Mad Maxe je totiž více než žádoucí. Vidíte to podobně i vy?

Domů
Sdílet
Diskuse