Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2018 0:41
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Kevin Spacey ve svém posledním filmu učí mladíky, jak zbohatnout na podvodech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Billionaire Boys Club přichází se zajímavým příběhem a kvalitním trailerem. Podaří se však i film?

Biografické drama s příměsí thrilleru Billionaire Boys Club nám bude vyprávět neuvěřitelný skutečný příběh zasazený do Los Angeles 80. let. Soustředit se bude na skupinu mladých mužů v čele s Joem Huntem (Ansel Elgort). Ti za pomoci podvodu na základě tzv. Ponziho schématu dokázali za krátký čas přijít k neuvěřitelným penězům.

Ponziho schéma je druh podvodné investorské operace, která slibuje investorům ohromně vysoké výnosy v krátké době. Výnosy však nejsou vytvářeny reálnými finančními operacemi, ale vyplácejí se z vkladů pozdějších investorů.

Krásný svět luxusu však nemůže trvat věčně. Do celé věci se začne montovat FBI a tato hra bude mít pro mnohé doslova vražedné následky.

Snímek natočil James Cox (Wonderland) a kromě Elgorta v hlavních rolích uvidíme i Suki Waterhouse, Tarona Egertona, Emmu Roberts, Caryho Elwese, Rosannu Arquette a... Kevina Spaceyho! Přesně tak, ještě předtím, než slavného herce doběhla jeho odporná minulost, pracoval na dvou projektech.

Jedním z nich bylo drama Gore, které však Netflix stopl a druhým právě Billionaire Boys Club. James Cox se rozhodl nejít cestou Ridleyho Scotta a Kevina Spaceyho ve filmu ponechal, takže Christopher Plummer nemusel táhnout dvojitou šichtu.

Pokud se zaměříme čistě na trailer a potenciální působivost příběhu, tak se zdá, že bychom mohli dostat slušný mix mezi Vlkem z Wall Street a The Wizard of Lies.

Snad si ale film půjde hlavně vlastní cestou a nedočkáme se jen obyčejné vykrádačky. Trailer má svižné tempo a před kamerou bude plno kvalitních herců, takže budeme doufat, že se obavy nenaplní.

Samotný James Cox sice za sebou nemá nějak výrazná díla, ale možná právě tímto filmem zaboduje. Americká premiéra je stanovena na 3. srpna 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse