Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2018 13:25
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Temné, drsné a nekompromisní. Zámořští kritici si Sicario 2 zamilovali

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Sicario: Day of the Soldado pravděpodobně dostojí vysokým očekáváním.

Když bylo oznámeno, že geniální thriller Sicario od Denise Villeneuvea dostane pokračování, všichni jsme se těšili. Ale mnozí byli možná trochu na vážkách, zda se podaří udržet kvalitu předchůdce. Villeneuvea sice na režisérské stoličce nahradil zkušený Stefano Sollima, ale film ztratil Emily Blunt i kameramana Rogera Deakinse.

Zato do hlavních rolí se vrátili Benicio Del Toro a Josh Brolin a o scénář se opět postaral výborný Taylor Sheridan (Wind River, Hell or High Water). Zámořští kritici už snímek viděli a sociální sítě jsou plné jejich dojmů. Jak to tedy dopadlo? Dostali jsme další pecku?

Temné, drsné a nekompromisní. Zámořští kritici si Sicario 2 zamilovali
Zdroj: Sony/Columbia

„Sicario: Day of the Soldado od Taylora Sheridana prohlubuje a dokresluje postavy Joshe Brolina a Benicia Del Tora a dělá to velmi dobře a překvapivě,“ napsala Anne Thompson.

Pochválila však i režii Stefana Sollimy. Mike Ryan poznamenal, že dvojka je „překvapivě úplně skvělá“. Doplnil, že jde o napínavý a drsný film. Navíc končí způsobem, který ve vás vyvolá okamžitou chuť na další nálož.

Gregory Ellwood shrnul své dojmy následovně: „Je to fantastické! Není to sice tak vizuálně promakané jako Villeneuveova jednotka, ale scénář Taylora Sheridana je famózní. Film má několik nečekaných a emocionálně silných momentů a výborné herecké výkony Del Tora a Brolina“. 

Kristohper Tapley byl také spokojen. „Sollima mi doručil sequel, o kterém jsem si myslel, že ho nechci,“ napsal. „Výborně vyprávěný příběh s neuvěřitelným smyslem pro napětí.“ Steven Weintraub napsal, že je šťastný, že může říct, že Day of the Soldado je „extrémně povedené a výborně natočené“.

Temné, drsné a nekompromisní. Zámořští kritici si Sicario 2 zamilovali
Zdroj: Sony/Columbia

Pochválil Del Tora a Brolina a Sheridanův scénář. Ten je podle něj excelentní. Závěrem podotkl, že doufá, že filmu se bude finančně dařit, abychom se dočkali i slibovaného třetího dílu.

„Slovo 'temné' je slabým popisem toho, jaké Sicario: Day of the Soldado ve skutečnosti je,” prozradil Jeff Sneider. „Snímek je naprosto šílený a zamiloval jsem si jej. Možná ne tak jako první film, ale Brolin a Benicio jsou dokonalí a Taylor Sheridan znovu dokazuje, že je jedním z nejlepších scenáristů současnosti.“

Zdá se tedy, že v kinech nás žádné zklamání nečeká. Stefano Sollima evidentně zastoupil Denise Villeneueva s přehledem a scénář Taylora Sheridana bude pravděpodobně opět důkazem jeho mimořádného talentu.

Kvalitativní sešup by vůbec neměl být velký a z kinosálů budeme zřejmě odcházet spokojeni. Česká premiéra je stanovena na 28. června 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse