Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2018 20:11
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Pomstou hnaný Nicolas Cage loví členy náboženské sekty. Kritici hovoří o geniálním filmu a budoucí kultovce

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nicolas Cage sklízí za svůj film chválu ze všech stran. A dle traileru se zdá, že se máme na co těšit.

Zdá se, že Nicolas Cage po dlouhé době natočil pořádnou pecku. Její název zní Mandy a příběh nás zavede do roku 1983. Red Miller (Cage) je zlomený, ale odhodlaný muž, a chce za každou cenu dostat členy náboženské sekty, kteří zavraždili lásku jeho života.

Kromě Cage uvidíme i Andreu Riseborough, Linuse Roache, Billa Dukea či Richarda Brakea. Snímek si odbyl premiéru v rámci festivalu v Cannes a kritici jsou nadšeni. Na Rotten Tomatoes má Mandy 97 % s průměrným ratingem 8,1 a Metacritic hlásí vynikajících 82 %.

Recenzenti film označují jako nejšílenější Cageův snímek, jaký kdy natočil a jeho výkon je údajně perfektní. Mandy sice neohromí nějakým složitým příběhem, ale podle všeho se můžeme těšit na pořádně intenzivní jízdu, kde nebude nouze o naturalistické násilí či psychedelické scény.

Travis Hopson však napsal, že pokud máte poměrně zvrácený a absurdní smysl pro humor, najdete v Mandy i poměrně hodně vtipu. Podle Adi Robertson zase film kombinuje postupy hororů ze 70. či 80. let a Jason Guerrasio praví, že Mandy je jeden halucinogenní trip, který vás vcucne a absolutně pohltí.

No a Dan Casey poznamenal, že snímku je doslova určeno stát se kultem a mezi různými bizarními a divokými filmy mu bude patřit čestné místo.

Film režíroval Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow), avšak zda se snímku dočkáme i v Česku, je zatím záhadou.

Pomstou hnaný Nicolas Cage loví členy náboženské sekty. Kritici hovoří o geniálním filmu a budoucí kultovce
Zdroj: XYZ Films
Domů
Sdílet
Diskuse