Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2018 12:39
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Fanoušci si stěžují, že do role Naginiho byla obsazena korejská herečka. Jak na to zareagovala J. K. Rowling?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Claudia Kim jako Nagini? Proč ne. Někteří diváci však proti této volbě protestují.

Jen před pár dny se k nám dostal vynikající trailer k druhé části Fantastic Beasts. Ten nám mimo jiné odhalil i lidský původ Naginiho.

Nagini je takzvaný Maledictus. Jde o bytost, jejíž prokletí se přenáší z matky na dceru. Daná osoba se dříve či později definitivně promění ve zvířecí podobu.

A z ní už neexistuje návrat zpět. Podobný osud čekal i postavu herecké představitelky Claudie Kim.

Obsazení korejské herečky do role známého Voldemortova zvířátka však považují někteří nadšenci potterovského světa za nevhodné.

Jedna z kritizujících Rowlingové napsala, že původ Naginiho neměla od začátku promyšlený a obsazení korejské herečky označila za „odpad“.

„Naga představují v indonéské mytologii bytosti podobné hadům, z čehož vychází pojmenování Nagini. Tyto bytosti bývají označovány jako okřídlení tvorové, ale jindy jako poloviční lidé / poloviční hadi,“  reagovala prostřednictvím Twitteru J. K. Rowling.

Daným způsobem rázně smetla jakékoli námitky týkající se nepromyšleného původu Naginiho a zejména důvodu, proč do role obsadili korejskou herečku Claudiu Kim. My Claudii držíme palce a za reakci spisovatelky dáváme velký palec nahoru.

Fantastic Beasts 2 se bude odehrávat v Paříži, ve které by se měl zlomyslnému čaroději Grindelwaldovi (Johnny Depp) s pomocí Albuse Brumbála (Jude Law) postavit mladý Newt Scamander (Eddie Redmayne).

Do centra hlavního dění se však přidává i osudová žena Leta Lestrange (Zoe Kravitz), ke které měl Newt kdysi velmi blízko. Ta je už ale aktuální snoubenkou Newtova bratra Theseuse (Callum Turner).

Fanoušci si stěžují, že do role Naginiho byla obsazena korejská herečka. Jak na to zareagovala J. K. Rowling?
Zdroj: Warner Bros.

Kromě jmenovaných osob se ve snímku objeví Katherine Waterston (Tina Goldstein), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Ezra Miller (Credence) či Carmen Ejogo (Seraphin Picquery). Premiéra Fantastic Beasts připadla na 15. listopadu 2018.

O režii se opět postaral David Yates, který se se světem Harryho Pottera zná více než dobře (režíroval první část Fantastic Beasts a další čtyři filmy s Harrym Potterem) a scénář napsala slavná autorka knižní předlohy J. K. Rowling.

Domů
Sdílet
Diskuse