Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. října 2018 7:46
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Hraný Aladin od Disney objevuje zázračnou lampu a odhaluje svět kouzel a temnoty

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Guy Ritchie nás zdá se opět nezklame.

Studio Walt Disney se v posledních letech ve velkém vrhlo na hrané remaky svých slavných animovaných pohádek. Dostali jsme Popelku, Knihu džunglí či Krásku a zvíře. Ve všech případech šlo o obrovské hity, takže tuto zlatou žílu si v Disney budou důkladně hlídat a jen tak se jí nepustí.

V nejbližší budoucnosti nás tedy čeká Dumbo od Tima Burton, Mulan od Niki Caro či Aladin od Guye Ritchieho. Ten nám odvypráví klasický příběh chudého zlodějíčka Aladina (Mena Massoud), kterému se podaří získat zázračnou lampu.

Tu obývá tajemný džin (Will Smith) a Aladinovi je ochoten splnit tři přání. Toho Aladin využije, aby se dostal blíže ke krásné princezně Jasmine (Naomi Scott). Protihráčem mu však bude sultánův rádce a mocný čaroděj Jafar (Marwan Kenzari).

Snímek je momentálně v post-produkci a dorazí k nám příští rok. Dnes jsme však dostali vůbec první trailer i plakát. Co říct? Příběh Aladina je všem dobře známý a předpokládáme, že ani v tomto případě Disney nešlápne vedle.

Jak nám prozrazují už první záběry, není je důvod si myslet, že by Ritchie při hrané verzi zaváhal. Uvidíme však, nakolik se bude držet předlohy a zda nám nabídne i nějaké nové prvky.

Hned v prvních momentech nás však upoutávka zaujala svým hudebním motivem a i když příliš mnoho zatím neodhalila, působila kouzelným, ale i jemně temným dojmem. A jak se líbila tobě?

Už víme, že hraná verze (na rozdíl od originálu) nebude muzikál, ale to by nemusela být velká překážka. Aladinův příběh je navíc stále populární, takže bychom mohli dostat kvalitní rodinnou fantasy. Americká premiéra je naplánována na 24. května 2019.

Hraný Aladin od Disney objevuje zázračnou lampu a odhaluje svět kouzel a temnoty
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Domů
Sdílet
Diskuse