Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2018 12:00
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Rebelka Natalie Portman se představuje jako kontroverzní popová megahvězda v kritiky milovaném hudebním dramatu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Chválené festivalové drama Vox Lux dorazilo s oficiální ukázkou. A vypadá zatraceně dobře!

Brady Corbet je divákům známý především jako herec. Vidět jsme ho mohli například ve Funny Games USA od Michaela Hanekeho či Melancholii od Larse von Triera. V roce 2015 však debutoval jako režisér, a to historickým, mysteriózním dramatem The Childhood of a Leader.

Corbet tehdy posbíral kladné recenze a odnesl si i několik ocenění. Letos na svůj debut navázal hudebním dramatem Vox Lux. Hlavní hrdinkou je Celeste (Natalie Portman), která ve svých teenagerských letech jen o vlásek utekla mušce šíleného střelce, který spáchal masakr na škole, kde studovala.

Na základě této události Celeste se svou sestrou Eleanor (Stacy Martin) složí strhující píseň. Ta ji následně katapultuje do světla reflektorů a udělá z ní mezinárodní hvězdu.

31letá Celeste nyní vychovává vlastní teenagerskou dceru a snaží se udržet svou hudební kariéru navzdory skandálům, které ji doprovázejí. Ve vedlejších rolích se objeví i Raffey Cassidy, Jude Law, Willem Dafoe, Christopher Abbott a Jennifer Ehle.

Trailer láká zejména na herecký koncert v podání Natalie Portman, ale také silný a originální příběh, v němž nebude nouze o syrové emoce a pohled na zákulisí showbyznysu bez jakéhokoliv pozlátka. Snímek si odbyl premiéru na několika festivalech a sklidil nadšené kritické reakce.

Momentálně má 90 % na Rotten Tomatoes a 84 % na Metacritic. Recenzenti vyzdvihují hlavně fenomenální Portman, která údajně vystřihla nejlepší výkon své kariéry. Chlubí se také vizuální stránkou, režií, schopností provokovat.

Debut Bradyho Corbeta jsme vám před nějakým časem na našich stránkách doporučovali a zdá se, že ani tentokrát nebudeme zklamáni.

Je jasné, že Vox Lux asi zaujme spíše milovníky náročnějších filmů. Ty máme v redakci rádi, takže jsme na film pořádně zvědaví. Určitě Corbetovu novinku nevynecháme. Do široké americké distribuce se Vox Lux dostane 7. prosince 2018. Škoda, že česká premiéra zatím nebyla stanovena a je otázka, zda se jí vůbec dočkáme.

Rebelka Natalie Portman se představuje jako kontroverzní popová megahvězda v kritiky milovaném hudebním dramatu
Zdroj: Neon
Domů
Sdílet
Diskuse