Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2018 20:46
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Shreka čeká restart a nové díly. Postará se o něj studio zodpovědné za Mimoně a Já, padouch

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vrátí se do hlavních rolí Mike Myers, Eddie Murphy nebo Cameron Diaz?

Sympatický zelený obr Shrek opět vyleze ze svého močálu na stříbrná plátna. Jeho dobrodružstvím se totiž tvůrci rozhodli obléci nový kabát. O reboot se postará producent Chris Meladandri ze společnosti Illumination.

Ta stojí za komerčními hity jako Despicable Me či Minions. A aby toho nebylo málo, tak se chystá zrebootovat i spin-off v podobě Puss in Boots. Meladandri však evidentně neplánuje originální snímky zavrhnout úplně, protože by byl rád, kdyby hlavní postavy opět nadabovali stejní herci.

Shreka čeká restart a nové díly. Postará se o něj studio zodpovědné za Mimoně a Já, padouch
Zdroj: DreamWorks Pictures

To by znamenalo, že se za mikrofony vrátí Mike Myers (Shrek), Eddie Murphy (Oslík), Cameron Diaz (Fiona) či Antonio Banderas (Kocour v botách).

„Když se podíváte na jejich výkony, musíte uznat, že jsou perfektní,“ poznamenal Meladandri. „Samozřejmě, můžete udělat kompletní předělávku, ale v tomto případě bych rád vyslechl své nostalgické pocity a vrátil se k těm původním postavám. Výzvou pro nás bude, abychom se dostatečně odlišili a našli vlastní cestu, aby diváci neměli pocit, že sledují další sequel.“

Film zatím nemá scénář. Tvůrci momentálně hledají způsob, jak přijít s novým a originálním příběhem. První Shrek dorazil v roce 2001 v režii Andrewa Adamsona a Vicki Jenson a příběhově velmi volně vycházel z dětské knížky Shrek! od Williama Steiga. Sequelu jsme se dočkali v roce 2004. Na režii se opět podílel Adamson, tentokrát za pomoci Kellyho Aburyho a Conrada Vernona.

Oba filmy si odnesly chválu kritiků i diváků, první film dokonce získal vůbec prvního Oscara za animovaný celovečerák a dvojka si odnesla alespoň nominaci. Třetí díl s názvem Shrek the Third (2007) v režijním podání Chrise Millera a Ramana Huia už dopadl kriticky o dost hůře, ale finančně se mu stále dařilo.

Shreka čeká restart a nové díly. Postará se o něj studio zodpovědné za Mimoně a Já, padouch
Zdroj: DreamWorks Pictures

Série se zakončila průměrnou čtyřkou Shrek Forever After z roku 2010, kterou natočil Mike Mitchell. Jistou dobu se plánoval i pátý film, ale nakonec jsme se ho nedočkali.

Shrek se dočkal i spin-offu v podobě výše zmíněného Puss in Boots (2011). O jeho režii se postaral Chris Miller. Jsme však zvědaví, co nám tedy vlastně přinese ohlášený reboot. Asi bychom raději přijali nějakou novou vizi s novými herci i stylizací.

Pokud se totiž skutečně vrátí původní herci a bude pokračovat prakticky v nastaveném tempu, pachuť zbytečného sequelu bude film setřásat jen těžko. Ale uvidíme. Myslíš, že reboot Shreka je dobrý nápad? Zahlasuj v naší anketě.

Domů
Sdílet
Diskuse