Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2018 16:01
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tvůrci Pána prstenů představí postapokalyptický svět, kde gigantická města požírají své okolí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Města na vodě, ve vzduchu i na souši. Které zvítězí?

Před tisíci lety naše planeta vypadala zcela odlišně. Nezbytná katastrofa ji však změnila k nepoznání. Lidé se těmto novým podmínkám museli přizpůsobit vytvořením měst na souši, ve vzduchu a na vodě. Jak nám napovídá trailer, nejnebezpečnější města jsou ta, která se pohybují po zemi na kolech.

V čele všech měst by měl stát kolosální Londýn. Ten pozře vše, co se mu postaví do cesty. V něm se nachází i jedna z hlavních postav, Tom Natsworthy (Robert Sheehan), který za nevšedních okolností poznává nebezpečnou krásku Hester Shaw (Hera Hilmar). Jejich povahy jsou značné protikladné, přesto musí spojit své síly.

Za vizuálně působivým snímkem stojí i tvůrci Hobita a Pána prstenů (Peter Jackson a Christian Rivers), což na jedné straně zajišťuje určité kvality, ale na straně druhé vytváří vyšší očekávání. O tom, že nás Mortal Engines ohromí velikostí svého postapokalyptického světa, není pochyb, ale doufáme, že kromě toho přinese i originální zápletku.

Námět filmu čerpal z první části knižní série Mortal Engines od autora Philipa Reeva a krom zmiňované dvojice na nás ve filmu čekají herci jako Hugo Weaving, Jihae, Stephen Lang, Ronan Raftery, Leila George a Patrick Malahide. O scénář se postaral Peter Jackson, Fran Walsh a Philippa Boyens.

Tvůrci Pána prstenů představí postapokalyptický svět, kde gigantická města požírají své okolí
Zdroj: Universal Pictures

Film režíroval Christian Rivers, pro kterého šlo o jeho celovečerní debut. Věřme tedy, že bude úspěšný. Pokud by se Mortal Engines vydařilo, není vyloučeno, že studio vsadí i na jeho pokračování, protože knižní série čítá 4 části.

Česká kina budou návštěvou Riversova debutu poctěna již začátkem příštího měsíce, a to konkrétně 6. prosince.

Zbývající ukázky či informace najdeš v následujícím vlákně. Plánuješ zajít na film do kina?

Domů
Sdílet
Diskuse