Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2018 9:13
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Létající slůně Dumbo od Tima Burtona překonává životní překážky v magické a dojemné ukázce

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studiu Disney se rýsuje další velký hit.

Asi nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že Tim Burton má už zřejmě nejlepší tvůrčí roky za sebou. Jistě, stále je to schopný řemeslník, ale jeho poslední filmy vyšuměly poměrně bez zájmu. Jeho nové projekty tedy vyhlížíme s opatrností a on sám už rozhodně není takovou zárukou kvality jako kdysi.

Adaptace klasické disneyovské pohádky Dumbo by mu však sednout mohla. Jištěný je nejen klasickou a ověřenou předlohou, ale i kvalitními herci. Hlavní role v hrané verzi si zahrají Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin či Sharon Rooney.

O scénář se postaral Ehren Kruger (The Ring, Transformers: Age of Extinction).

Příběh se bude samozřejmě točit kolem roztomilého malého slona Dumba s velkýma ušima, který dokáže létat. Majitel cirkusu Medici (DeVito) pověří péčí o Dumba Holta (Farrell), válečného veterána, který si v sobě nese nejedno trauma.

Slůněti se kvůli velkým uším kdekdo posmívá, když ale Holtovy děti přijdou na to, že dokáže létat, podnikatel Vandevere (Keaton) se rozhodne udělat z něj hvězdu první velikosti. Kromě toho však má i vlastní a poměrně zlověstné plány.

K Dumbovi jsme zatím dostali poměrně slušný teaser, nyní však dorazil i oficiální trailer. Dá se říci, že Disney má v rukou další potenciální hit. Pokud se nic nepokazí, ve studiu pravděpodobně budou znovu slavit.

Filmu evidentně nebude chybět pořádná dávka emocí a kvalitní herecké výkony. Samotné efekty sice místy nejsou dokonalé, ale do premiéry se to ještě snad zlepší.

Zdá se ale, že Timu Burtonovi látka opravdu docela sedí, takže zatím nemáme velké obavy a jsme si jisti, že děcka se na film pohrnou jedna radost.

Do českých kin Dumbo dorazí 28. března příštího roku.

Létající slůně Dumbo od Tima Burtona překonává životní překážky v magické a dojemné ukázce
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
Domů
Sdílet
Diskuse