Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 8:51
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi přispějí na rekonstrukci Notre-Dame

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kromě finanční pomoci nabídneme i pomoc našich odborníků při rekonstrukci.

Česká vláda přispěje na rekonstrukci Notre-Dame. Dnes brzy ráno to potvrdil Deníku N premiér Andrej Babiš. O výši příspěvku, který kabinet věnuje, zatím není rozhodnuto. Podporu nabídl i ministr kultury Antonín Staněk. Francouzské straně navrhne pomoc českých odborníků při obnově katedrály. 

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

„Se zděšením sleduji zprávy o zničujícím požáru katedrály Notre-Dame v Paříži. Stále doufám, že se větší část stavby podaří zachránit. Jsem připraven Francii nabídnout pomoc našich odborníků při obnově této mimořádné památky světového významu. Pro Francii je to velká rána, zejména nyní v období před Velikonocemi,“ uvedl pro iDnes český ministr kultury.

Včera kolem sedmé hodiny večer našeho času se nad slavnou pařížskou katedrálou objevily husté sloupce kouře. Brzy nato vyšlehly i plameny a celý svět v následujících hodinách v pohnutém zděšení doufal, že se slavná památka plná uměleckých děl nezřítí. Nakonec za své vzala nejvyšší věž katedrály, ale základy zůstaly stát. V současnosti se šetří příčina požáru, ale podle předběžných závěrů vyšetřování k němu došlo neúmyslně

Domů
Sdílet
Diskuse