Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2019 23:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

K vízům do USA bude potřeba doložit profily na Facebooku, Instagramu i Redditu. Týkat se to má i Čechů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žadatelé o víza už budou muset doložit nejen své nejnutnější osobní údaje.

Pro vkročení na území Spojených států je potřeba opatřit si vízum nebo alespoň povolení ESTA. Žadatelé o studentská nebo pracovní víza budou muset kromě standardních údajů nově dokládat také informace o svých e-mailových adresách, telefonních číslech a také sociálních sítích

Úřady v USA chtějí před udělením víza detailně zkontrolovat chování žadatele na sociálních sítích. Týkat se to má profilů na Facebooku, Instagramu, LinkedInu, ale i Redditu nebo YouTube. Úřady pak budou vyhodnocovat data za posledních pět let.

K vízům do USA bude potřeba doložit profily na Facebooku, Instagramu i Redditu. Týkat se to má i Čechů
Zdroj: PIVISO/Flickr.com

Informace museli dodatečně dokládat ti, kteří museli být „zvláštně prošetřováni“, protože cestovali z oblastí napojených na teroristickou síť. Jak už jsme zmiňovali, nové podmínky se budou týkat zájemců o prací nebo studium v USA, alespoň prozatím nikoli žádostí o úřední a diplomatická víza

Kritici se bojí, že by nové podmínky mohly ztížit vstup do země lidem, jejichž příspěvky na sociálních sítích budou nepochopeny vládními úředníky.

Domů
Sdílet
Diskuse