Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2019 12:02
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Muži, kteří napadli Feriho, se zřejmě vyhnou trestu. Žalobce záležitost podmíněně odložil

ZAJÍMAVOSTI DOMINIK FERI
Uložit Uložené

Dominik se proti rozhodnutí státního zástupce odvolávat nebude.

Dubnové napadení poslance Dominika Feriho na Moravě během ochutnávky vín se zřejmě nedostane ani před soud. Státní zástupce Tomáš Pindur podání návrhu na potrestání dvou útočníků odložil. Stanovil jim zkušební dobu 15 měsíců. Po jejím uplynutí bude rozhodovat, zda se osvědčili. 

Napadení se mělo odehrát na konci dubna v Boršicích na Uherskohradišťsku. K Ferimu měl přistoupit neznámý mladík, otázat se ho, zda je skutečně Dominik Feri, a následně jej udeřit do obličeje. Do vzniklé mely se posléze přidal i agresorův otec.

Podle jednoho z Feriho přátel během bitky zaznělo: „Negři do politiky nepatří.“ Státní zástupce ale pracoval s tezí, že útok neměl rasový podtext a šlo o „běžnou hospodskou rvačku“. 

Doporučeno
Dominik Feri dostal na Moravě pěstí. Zveřejnil fotky útočníků Dominik Feri dostal na Moravě pěstí. Zveřejnil fotky útočníků 21. dubna 2019 18:23

Pindur měl možnost ve zkráceném přípravném řízení podat soudu návrh na potrestání, ale nakonec se jej rozhodl podmíněně odložit. Po dobu 15 měsíců by se teď oba muži neměli dopustit trestného činu nebo přestupku, aby soud posléze potvrdil, že se tzv. osvědčili. Útočníci podle státního zástupce navíc nahradili způsobenou škodu. Oběma mužům přitom původně hrozily až tři roky za mřížemi.

Feri měl možnost proti rozhodnutí státního zástupce podat stížnost, ale rozhodl se tak neučinit. Podle něj jde o dostatečné řešení. 

Domů
Sdílet
Diskuse