Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2019 15:03
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Režisér Jokera musel Warner Bros. přesvědčovat celý rok, aby mohl natočit film s tvrdým ratingem R

Režisér Jokera musel Warner Bros. přesvědčovat celý rok, aby mohl natočit film s tvrdým ratingem R
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Todd Phillips to podle nejnovějších informací neměl se svou vizí nového Jokera vůbec jednoduché.

Jak jsme tě již informovali v jednom z nedávných vydání našich Snídaně s Filmkultem, nový Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli dostal oficiálně R rating. Snímek tak bude mimo jiné obsahovat například i silné krvavé násilí, hrubý slovník či krátké sexuální záběry. Podle nejnovějšího vyjádření režiséra Todda Phillipse však studio Warner Bros. dlouho váhalo nad tím, zda bude Joker mládeži přístupný, či nikoliv.

Phillips totiž v rozhovoru pro Los Angeles Times prozradil, že po dokončení scénáře strávil celý rok přesvědčováním zástupců studia, aby mu umožnili natočit násilný a sprostý komiksový film. Režisér podle svých slov sice Warner Bros. mnohokrát proklínal, nakonec však uznal, že povolení natočit R snímek bylo z jejich strany velmi odvážné. Důležitou roli přitom určitě sehrál i Jokerův rozpočet.

Ten se údajně natočil pouze za 55 milionů dolarů, což je v porovnání s ostatními komiksovkami poměrně málo. Původně přitom nemělo jít ani o komiksový film, jelikož Phillips chtěl natočit jakýsi psycho film o obyčejných lidech. Aby ho ale mohl protlačit přes producenty studia, zasadil svůj příběh do komiskového světa.

Je však zajímavé, že i když Warner Bros. natočilo za 35 milionů dolarů horor It, který s R ratingem vydělal celosvětově přes 700 mega, tak v případě Jokera váhalo celý jeden rok. Důležité ale je, že Todd Phillips nakonec dostal povolení a mohl si film natočit podle sebe.

Domů
Sdílet
Diskuse