Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2016 v 12:41
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák martina

Mafiánský film s De Nirem, Pescim a Al Pacinem pod režijní taktovkou Scorseseho se stane skutečností!

FILMY A SERIÁLY MARTIN SCORSESE
Uložit Uložené

Na Irishmanovi se pracovalo téměř dekádu. Hvězdy Goodfellas a Al Pacino představí film o mafiánském podsvětí v Americe.

Dlouho očekávaný projekt, který opět spojil oscarovou kombinaci Martina Scorseseho s jeho Goodfellas hvězdami, spatří světlo světa před filmovým festivalem v Cannes. Robert De Niro a Joe Pesci jsou hlavními lákadly a režisér si přizval ještě Al Pacina, se kterým bude pracovat poprvé. Bude to velkolepé, vždyť jména mluví sama za sebe. A Scorsese si dal záležet, pracoval na něm skoro dekádu. Film s názvem Irishman se bude věnovat organizovanému zločinu a kreativitě, kterou jsou schopni lidé vynaložit v této oblasti. Poprvé jsme vás o filmu informovali už před 5 lety. Nostalgie. Následně jsme se s ním ozvali o tři roky později, no a dnes už doufáme, že příště si už něco povíme o startu natáčení.

Mafiánský film s De Nirem, Pescim a Al Pacinem pod režijní taktovkou Scorseseho se stane skutečností!

Irishman se inspiroval knihou Charlese Brandta - “I Heard You Paint Houses“. Ta se zase inspirovala skutečnými událostmi. Vypráví příběh odstřelovače na smrtelném lůžku, Franka "Irishmana" Sheerana, muže zasvěceného do případu zmizení a smrti Jimmyho Hoffa. Jak avizoval Deadline, film se dává dohromady extrémně rychle, protože ho chtějí nabídnout zahraničním distributorům v Cannes již příští týden na slavnostním otevření 11. května. Vše závisí na tom, zda Paramount, který projekt zastřešuje, podepíše mezinárodní práva společnosti Fabrica de Cine, která podporuje i například Scorseseho film Silence.
 
Že by se na filmu Scorsese chystal šetřit, se říct nedá. Proslýchá se, že k očekávanému rozpočtu přidal ještě 100 milionů dolarů navíc. Jedním z důvodů, proč bude film pořádně drahý je fakt, že použili "Benjamin Button technologii", aby se starší herci mohli objevit ve scénách z minulosti, protože příběh se bude odehrávat ve vzpomínkách Irishmana. Napsání scénáře se ujal Steve Zaillian, který psal například i scénář k Schindlerově seznamu.

Mafiánský film s De Nirem, Pescim a Al Pacinem pod režijní taktovkou Scorseseho se stane skutečností!

Zde je pohled na osnovu Brandtovy knihy "I heard you paint houses" na Amazonu:
První slova, která kdy Jimi Hoff řekl Frankovi Irishmanovi Sheeranovi byla: „Slyšel jsem, že jste malovali domy.“ Malovat dům znamená zabít člověka. Barva je krev, která nechává fleky na stěnách a podlaze. V průběhu téměř pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran přiznal Charlesovi Brandtovi, že zasadil více než 25 střel pro mafii a pro jeho známého Hoffa. Sheerana naučili zabíjet v US army, kde měl možnost zažít 411 dnů aktivní bojové povinnosti v Itálii během druhé světové války. Po návratu se stal podvodníkem a nájemným vrahem pracujícím pro legendárního bosse Russella Bafalina. Postupně se dostal do pozice takového prominenta, že advokát Rudy Giuliani jej jmenoval jako jednoho ze dvou neitalských největších postav podsvětí. Když mu Bufalino nařídil zabít Hoffa, věděl, že pokud odmítne, bude sám zabit. Sheeranův důležitý a fascinující příběh obsahuje i nové informace o známých vraždách a předkládá vzácný pohled na jednu kapitolu americké historie. Charles Brandt napsal obraceč stran, který mě našlápnuto na to stát se skutečnou kriminální klasikou.

Mafiánský film s De Nirem, Pescim a Al Pacinem pod režijní taktovkou Scorseseho se stane skutečností!
Domů
Sdílet
Diskuse