Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 v 12:35
Čas čtení 0:45
Antonín Havlík

Muž se závojem, sevřené prsty, smajlík s umělým knírem, záchodový zvon nebo duhová piňata. Nové emoji jsou tady

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Byl představen balíček emoji, podívej se na ně.

Smajlík se slzou v oku, sevřené prsty, ninjové, ale třeba oliva, borůvky, plíce nebo duhová piňata. To je jen velmi krátký výčet ze všech 62 nových emoji, které již tradičně představila Emojipedia na svém Twitteru. Balíček nových smajlíků přijde v sadě Unicode 13 a do našich chytrých zařízení přijdou již během letošního roku.

V nové sadě je sice 62 emoji, ale díky odstínům pleti se skutečný počet zastavil na 117 jedinečných smajlících. Mezi ně patří zvířata jako mamut, bizon, lední medvěd nebo roztomilý tuleň, dorozumívat se budeme moci i orgány, tedy plíci a reálně vypadajícím srdcem.

Doporučeno
Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) 28. ledna 2020 v 14:16

Dalšími novinkami budou například lidé krmící dítě, v Santově čepici nebo ve smokingu. Přibyly i plodiny: borůvky, papriky a olivy a také transgenderové symboly. Mezi další emoji patří duhová piňata, pilka, šroubovák nebo záchodový zvon.

Uživatelé se mohou na sadu nových obrázků těšit ve svých Apple zařízeních v operačních systémech iOS 14, macOS 10.16, iPadOS 14 a ve watchOS 7 v jedné z pozdějších aktualizacích, takže asi v průběhu letošního října.  

 

Muž se závojem, sevřené prsty, smajlík s umělým knírem, záchodový zvon nebo duhová piňata. Nové emoji jsou tady
Zdroj: Emojipedia
Domů
Sdílet
Diskuse