Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2020 11:07
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

Čeští politici navštíví Tchaj-wan. V srpnu pojede Vystrčil, v říjnu Drahoš

NEWS ČESKO ČÍNA
Uložit Uložené

Za dodávku zdravotnických pomůcek z malého ostrova u pobřeží Číny chtějí naši politici osobně poděkovat. Jejich oficiální návštěvy by však měly být přínosné i z jiných důvodů.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil a předseda senátního výboru Jiří Drahoš se rozhodli, že oficiálně navštíví Tchaj-wan a poděkují za pomoc, kterou ostrovní stát poskytl České republice během koronavirové krize. Nepojedou ale společně; Vystrčil se chystá do Asie už na konci srpna, Drahoš až na podzim.

Doporučeno
Jiří Procházka bude bojovat na UFC ostrově. Zná už datum zápasu i jméno soupeře Jiří Procházka bude bojovat na UFC ostrově. Zná už datum zápasu i jméno soupeře 9. června 2020 7:45

30. srpna by měl Miloš Vystrčil přistát na letišti v Tchaj-wanu v rámci oficiální návštěvy. Uvedl to Deník N. Návštěva by měla skončit 5. září. Vystrčil ohlásil svou návštěvu i přes čínské námitky, jimiž země předsedu senátu od návštěvy odrazuje. Česká republika totiž oficiálně uznává tzv. „politiku jedné Číny“, a podle asijského giganta je tato cesta porušením této politiky.

Domů
Sdílet
Diskuse