Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 12:14
Čas čtení 0:47
Daniel Kopejska

Dvěma obětem zasadil přes 130 bodných ran. Vrah z Břeclavi si definitivně odsedí 30 let

NEWS
Uložit Uložené

Loni v srpnu muž brutálně v Břeclavi zavraždil důchodce a ženu při loupeži. Soud jej nyní poslal za mříže.

Třicetiletý Antonín Štaubert se loni v srpnu rozhodl vypravit do rodinného domku, kde měl v plánu krást. Během loupeže ho ale přistihli obyvatelé domu. Ženě zasadil neskutečných 98 bodných a sečných ran nožem. Muži 38 ran i s použitím sekery. Dohromady z domu ukradl tři tisíce korun, pistoli, náušnice, hodiny a šperky. Policii zavolal druhý den syn jedné oběti, informuje deník Právo.

Doma se zbavil důkazů tak, že šaty a sekeru zapálil. Usvědčily ho ale mimo jiné otisky prstů, pachová stopa, DNA a v neposlední řadě pomohla také výpověď svědků. Během svého ohavného činu byl posilněný alkoholem (pivo, víno a rum) a marihuanou.

Soud se nyní definitivně rozhodl pro výjimečný trest, proti kterému se zprvu Antonín Štaubert odvolal. „Štaubert vraždil zvláště brutálním způsobem, přičemž jedna z jeho obětí měla vysoký věk, a ještě z malicherného důvodu. Nikdy navíc svého počínání nelitoval. Zohlednit jsme museli i jeho kriminální minulost,“ podotkl mluvčí Stanislav Cik pro deník Právo.

Doporučeno
Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí 10. září 2020 10:23

Antonín Štaubert má sám pět dětí. Svou vinu nejdřív přiznal, následně ji však popřel s odůvodněním, že ho kriminalisté donutili. Prý je nevinný a někdo ho udeřil do hlavy a hodil do sklepa, když se prý probral, tak už našel jen mrtvé, zpanikařil a utekl.

Domů
Sdílet
Diskuse