Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2020 18:55
Čas čtení 1:04
Daniel Kopejska

Disney varuje před projevy rasismu ve své tvorbě. Problémoví jsou Petr Pan i Dumbo

FILMY A SERIÁLY DISNEY FILM
Uložit Uložené

Kniha džunglí, Dumbo nebo Peter Pan mají od nynějška na streamovací službě Disney+ varování ohledně přítomnosti rasismu.

Když se nyní divák rozhodne zhlédnout některé z klasických pohádek od Disneyho, vyskočí na něj na streamovací službě Disney+ varování, že film obsahuje rasismus. Doslovně ve vyskakující zprávě stojí: „Tento film obsahuje negativní vyobrazení nebo špatné zacházení s lidmi nebo kulturami,“ informuje BBC.

Doporučeno
Lidé kritizují hlavní postavu z filmu Mulan. Veřejně podpořila policii v boji proti protestům v Hongkongu Lidé kritizují hlavní postavu z filmu Mulan. Veřejně podpořila policii v boji proti protestům v Hongkongu 19. srpna 2019 11:19

Místo odstranění tohoto obsahu se na něj raději Disney rozhodlo upozornit. Podle společnosti byly tyto stereotypy stejně špatné tehdy, jako jsou špatné dnes a Disney chce poukázat na škodlivý dopad, poučit se z něj a zažehnout debatu, která povede k inkluzivnější budoucnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse