Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2021 16:11
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Ministrem jednoho ze států v Indii byl zvolen zapřisáhlý demokrat Stalin

Ministrem jednoho ze států v Indii byl zvolen zapřisáhlý demokrat Stalin
Zdroj: Indian Prime Minister's Office
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

MK Stalin, který dostal jméno od svého slavnějšího jmenovce ze Sovětského svazu, se stal hlavním ministrem ve státě Tamilnádu v Indii.

Stalin se znovu dostal k moci. Tentokrát však nejde o žádný puč na ruském území, ale o státní volby v Indii. Ve skoro sedmdesátimilionovém státě Tamilnádu na jihovýchodě Indie totiž vyhrála volby strana Dravida Munnetra Kazhagama (DMK) se svým lídrem, osmašedesátiletým Muthuvelem Karunanidhim Stalinem. Informuje web Malaysia Now.

Doporučeno
Adolf Hitler zvítězil v samosprávných volbách v Africe Adolf Hitler zvítězil v samosprávných volbách v Africe 4. prosince 2020 6:43

Indický jmenovec sovětského diktátora se narodil čtyři dny po smrti Josifa Stalina, přesvědčení však získal úplně opačné. Údajně se jedná o velkého demokrata, jenž vyrůstal v rodině, která jej již odmala vedla k politice – narodil se totiž pětinásobnému ministru Muthuvelovi Karunanidhimu.

Domů
Sdílet
Diskuse