Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 18:30
Čas čtení 2:50
Jakub Paulík

James Bond No Time to Die a 5 nejlepších scén, které nás odrovnaly

James Bond No Time to Die a 5 nejlepších scén, které nás odrovnaly
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dočkali jsme se akce, ale i dojemných momentů.

Série filmů s Jamesem Bondem, jehož ztvárňoval charismatický Daniel Craig, je na konci. V kinech aktuálně běží očekávaná novinka No Time to Die od režiséra C. J. Fukunaga. Jak se mu vydařila, si můžeš přečíst v naší recenzi. Pojďme se podívat na to, které scény z finální části byly dle nás nejvýraznější.

Doporučeno
RECENZE: James Bond No Time to Die RECENZE: James Bond No Time to Die 30. září 2021 15:30
Článek bude obsahovat spoilery!

Zabijáci ze Spectre na něj nezapomněli

I slavný James Bond potřebuje odpočinek. Ten si společně s Madeleine užíval v sluncem zalitém italském městečku Matera. Dny klidu a štěstí však nemohly trvat věčně. Během rozloučení u hrobu Vesper ho téměř zabije nastražená výbušnina, která zatřásla celým kinem. Diváci byli explozí na krátký moment otřeseni podobně jako hlavní hrdina, ale zároveň v napětí očekávali příchozí akci.

James Bond ukázal, že se udržuje v kondici i mimo službu a jen málokdo ho dokáže zastihnout nepřipraveného. První várku zabijáků dokázal přelstít seskokem z mostu a následně všem ukázal, jak vypadá pořádná adrenalinová jízda na motorce a v jeho speciálně upraveném autě, které mimo jiné skrývá kulomety. Nakonec však od sebe Madeleine odežene, protože se domnívá, že ho zradila.

Blofeld roztahuje svá chapadla i z vězení

O 5 let později se James Bond nachází na Jamajce, kde ho navštíví agent CIA Felix Leiter a přesvědčí ho, aby se pustil do další akce na Kubě. Tam se Bond setkává s další agentkou jménem Paloma, kterou si zahrála sympatická Ana de Armas. Ta sice tvrdila, že má za sebou krátký, přibližně 3 týdenní trénink, ale při bojích se zloduchy ukáže, že si s ní není radno zahrávat.

Celá akce se zvrtne v momentě, kdy Bond uslyší hlas svého starého rivala Blofelda, který mu jde po krku přesto, že sedí ve vězení. Bonda se pokusí zabít prostřednictvím biologické zbraně, která se však nakonec obrátí proti přítomným členům organizace Spectre. Bond a Paloma využijí šanci a rychle unesou doktora Obručeva, který jim může pomoci zastavit smrtonosný projekt Heracles. V cestě hrdinům však stojí spousta zabijáků, a tak se diváci opět pokochají skvělou akcí.

James Bond
Zdroj: Universal Pictures

Setkání se starým známým

Blofeld patří mezi nejvýraznější protivníky Jamese Bonda. Jelikož ho v nových bondovkách ztvárnil talentovaný Christoph Waltz, bylo pro diváky téměř nemožné si tohoto slizkého, ale zároveň charismatického zločince nezamilovat.

Setkání Bonda s Blofeldem po společných bojích vyvolává pořádnou dávku nostalgie a každý fanoušek série si jejich krátký dialog dozajista vychutnal. Během něj mu Blofeld zároveň prozradí, že Madeleine neměla s útokem na Matere nic společného.

Zpět
Sdílet
Diskuse