Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2022 10:00
Čas čtení 2:59
Martin Adam Pavlík

Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga

Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga
Zdroj: Hard Rock Hotel
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ HUDBA MAĎARSKO
Uložit Uložené

Budapešťský Hard Rock Hotel nás okouzlil svou interaktivností, nápaditostí, ale také elegantním minimalismem.

Luxusních hotelů je v každém hlavním městě několik. Pětihvězdičkový Hard Rock Hotel v Budapešti, který otevřel své brány teprve letos, je však jedinečný z několika důvodů. Hned při vstupu ti padnou do očí cenné hudební památky. 


V jedné vitríně najdeš například třpytivé značkové šaty, které kdysi nosily Lady Gaga, Nicki Minaj a Katy Perry. Ve vstupní hale svítí velký nápis „Cause baby, you're a firework“, jelikož tento hit natáčela Katy Perry v Budapešti.

Doporučeno
Našli jsme 7 letenek mimo Evropu do 10 tisíc. Mezi nimi je Mauricius nebo New York Našli jsme 7 letenek mimo Evropu do 10 tisíc. Mezi nimi je Mauricius nebo New York 9. prosince 2022 8:30

Ve středu lobby najdeš klobouk krále popu Michaela Jacksona, pódiový kostým Alicie Keys, boty „Rocketmana“ Eltona Johna i krásnou zářivou kytaru či fialový kožich legendárního Prince. To ovšem zdaleka není všechno. Stačí jít o pár kroků dál a do očí tě udeří Nike kšiltovka rapera Eminema, šaty Ariany Grande či Beyoncé nebo stylové kovbojské boty kytaristy skupiny Black Sabbath Tonyho Iommiho.


Další vzácné suvenýry najdeš v každém patře hotelu (v šestém, kde ubytovali nás, se nacházel korzet, který nosil John Lennon ještě během svého působení na umělecké škole v Liverpoolu) a zároveň jsou na stěnách milé piktogramové hádanky. Nepochybně se tak na moment zastavíš a budeš přemýšlet nad tím, kterého zpěváka, zpěvačku či kapelu daný obrázek definuje. Některé jsou jednoduché, jiné tě zaručeně potrápí. Nemohli jsme si nevšimnout i obkladu na chodbách, který odráží lázeňské dědictví města.

Hard Rock Hotel Budapest
Zdroj: Hard Rock Hotel Budapest

Přes 86 tisíc hudebních památek po celém světě

Hard Rock Hotel Budapest provozuje společnost Hard Rock International, která je předním sběratelem hudebních a zábavných památek již více než 45 let. Po celém světě jich má už přes 86 tisíc kusů. Jedná se o největší sbírku hudebních memorabilií na světě. 


Společnost má pod palcem téměř dvě stě kaváren, desítky hotelů a čtyři kasina ve více než 74 zemích. Budapešťský hotel je prvním Hard Rock Hotelem ve střední Evropě. Další najdeš například v Amsterodamu, Madridu, Dublinu či Londýně. 


Právě tam sahají kořeny slavné značky. V roce 1971 založili Peter Morton a Isaac Tigrett v Londýně první Hard Rock Cafe. Vystavování hudebních památek odstartoval britský hudebník a jeden z nejlepších kytaristů světa Eric Clapton, když londýnské kavárně daroval svou kytaru jako výstavní kus. Netrvalo dlouho a tento trend se ustálil i v jiných zemích.

Hard Rock Hotel Budapest
Zdroj: Hard Rock Hotel

Neumíš hrát na kytaru? V hotelu se to můžeš naučit

Maďarský Hard Rock Hotel není jen místo, ve kterém lze pohodlně přespat. Je také kavárnou, koktejlovým barem či obchodem, do kterého chodí vášniví sběratelé hudebních suvenýrů z celého světa, aby získali jedinečné předměty z limitovaných edic. 


Hotel má sedm pater, přičemž střešní prostory pojmenované Roxy jsou vhodné pro různá pracovní setkání, večírky, nebo dokonce svatby. V nejvyšším patře jsou zároveň nejluxusnější pokoje. Hosté v apartmánu Rock Star mohou relaxovat na své soukromé terase s vířivkou. Nejlevnější pokoj v hotelu stojí na noc zhruba 4 000 korun, nejdražší více než desetkrát tolik. Jsou rozděleny do sedmi kategorií. 


Každý ubytovaný návštěvník si může na svůj pokoj půjčit kytaru značky Fender a naučit se na ni hrát podle videolekcí, které najde na velké obrazovce v pokoji. Může se tedy učit přímo z postele. Lekce jsou pro začátečníky i pokročilé. 


V nabídce jsou i kvalitní filmy a v případě, že si budeš chtít ráno trochu rozehřát svalstvo, si můžeš pustit i cvičení jógy. V hotelu je však také velká posilovna. Mezi další pozitiva určitě patří všudypřítomná skvělá rocková hudba. Naše chuťové pohárky zase těšili špičkoví kuchaři v hotelové restauraci Sessions.

Hard Rock Hotel Budapest
Zdroj: Hard Rock Hotel Budapest

Interaktivnost, nápaditost a elegantní minimalismus

Po příchodu do nádherného prostorného pokoje nám spadla čelist. Kromě obrovské postele byl v pokoji také velký stůl, kávovar či minibar s nápoji a sladkostmi.


Přestože jsme v rámci novinářského zájezdu dostali od naší průvodkyně kartičku, díky které jsme měli zdarma MHD a zahrnovala také slevy do muzeí či termálních lázní, i samotný pobyt v hotelu byl nezapomenutelným zážitkem. 


Hard Rock Hotel Budapest jednoznačně vyniká a překonává konkurenci svou interaktivností, nápaditostí, ale také elegantním minimalismem. Nejde o žádný prvoplánový kýč, opravdu každý kout v hotelu vypadal vkusně a čistě.


Na své si přijdou celé rodiny objevující památky města (jen pět minut chůze od hotelu se nachází majestátní Maďarská státní opera), zamilované páry či skupinky přátel, kteří chtějí zažít divoký noční život.


A pokud chceš náhodou přijet do hotelu se svými domácími mazlíčky, nemusíš se bát. Pejsky si můžeš klidně vzít s sebou do pokoje. Příjemný personál pro ně připraví misky i různé hračky, aby se nenudili. 


Kromě tohoto zjištění nám úsměv vykouzlily i jmenovky pracovníků hotelu ve tvaru kytarového trsátka. Neměli na nich totiž svá jména, ale oblíbené kapely či interprety. Návštěvu budapešťského Hard Rock Hotelu doporučujeme všemi deseti a věříme, že se tam ještě někdy vrátíme.

Hard Rock Hotel BudapestHard Rock Hotel BudapestHard Rock Hotel BudapestHard Rock Hotel Budapest
Zobrazit galerii
(19)
Domů
Sdílet
Diskuse