Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. března 2023 20:00
Čas čtení 0:52
Kateřina Viková

Jihoafrický rapper Costa Titch zemřel krátce poté, co zkolaboval přímo na pódiu. Bylo mu 28 let

Jihoafrický rapper Costa Titch zemřel krátce poté, co zkolaboval přímo na pódiu. Bylo mu 28 let
Zdroj: Costa Titch/propagační materiál
HUDBA RAP
Uložit Uložené

Jihoafrický rapper Costa Titch zemřel krátce poté, co na festivalu během vystoupení spadl a zkolaboval. Rapperovi, jehož pravé jméno bylo Constantinos Tsobanoglou, bylo pouhých 28 let.

Rapper Constantinos Tsobanoglou, jenž vystupoval pod jménem Costa Titch, zemřel v pouhých 28 letech. Videa, která se šíří na sociálních sítích, zobrazují umělce, jak upadne na pódiu, jeden z dalších vystupujících ho zvedne, načež Tsobanglou pár sekund poté zkolabuje. Informovala o tom stanice CNN.

Doporučeno
S alby se roztrhl pytel! Vydali Hey Yendo s Rainerem, Whtevr s Draxem a Simon Light alias Histø; klip zase FNL nebo Nikøtin S alby se roztrhl pytel! Vydali Hey Yendo s Rainerem, Whtevr s Draxem a Simon Light alias Histø; klip zase FNL nebo Nikøtin 11. března 2023 12:30

Rodina oznámila náhlý skon jihoafrického rappera na Instagramu„S velkou bolestí musíme nyní přijmout jeho odchod,“ napsala rodina v instagramovém příspěvku. „Jsme vděční pohotovostním složkám a všem, kteří s ním byli v jeho posledních hodinách.“ Příčinu smrti rodina neuvedla.

Legenda amapiana

Organizátoři festivalu Ultra South Africa, na kterém Costa Titch vystupoval, uvedli, že jsou smrtí mladého rappera hluboce zasaženi. „Costa byl povzbudivým hlasem jihoafrické amapiano scény talentovaný rapper, tanečník, zpěvák, skladatel, spolupracovník a přítel festivalu,“ stojí v prohlášení.

Costa Titch byl vycházející hvězdou Jižní Afriky a jednou z největších senzací amapiana, hudebního žánru charakteristického kombinací deep housu, basových linek a vysokých klavírních melodií. Jeho styl rapu spojuje jihoafrickou kulturu a domorodé jazyky s mezinárodními rapovými subžánry, jako je trap. 

Tsobanoglou se narodil v Nelspruitu v severovýchodní Jihoafrické republice a na TikToku se proslavil písní „Bix Flexa“, ještě předtím, než se začal plně věnovat rapu. Costa Titch zemřel měsíc poté, co byl zastřelen jeho přítel a kolega, rapper AKA.

Domů
Sdílet
Diskuse