Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2023 v 15:39
Čas čtení 0:18
Veronika Dlesková

Další AI bizár zobrazuje postavy z Harryho Pottera na módní přehlídce Balenciagy

Další AI bizár zobrazuje postavy z Harryho Pottera na módní přehlídce Balenciagy
Zdroj: Screenshot/YouTube/demonflyingfox
TECH BALENCIAGA HARRY POTTER MÓDA STAR WARS UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Youtuber využil umělou inteligenci k vytvoření dvou deepfake videí. Ta ukazují postavy z Harryho Pottera a přenáší je do luxusního světa módní značky Balenciaga. Videa se stala virálními a lidé se jimi inspirovali k tvorbě podobných Balenciaga spotů.

Na YouTube už takhle můžeš najít kromě původních dvou videí s postavami z Harryho Pottera třeba videa Star Wars by Balenciaga, Piráti z Karibiku by Balenciaga nebo Hra o trůny by Balenciaga

Videa vytvořil youtuber, který si říká demonflyingfox a jehož první video Harry Potter by Balenciaga má více než 4,5 milionu zhlédnutí. To druhé už překročilo hranici 1,5 milionu zhlédnutí. K jejich vytvoření použil program využívající umělou inteligenci a metodu deepfake.

Doporučeno
Umělá inteligence by mohla nahradit práci čtvrtiny lidí Umělá inteligence by mohla nahradit práci čtvrtiny lidí 29. března 2023 v 13:50
Domů
Sdílet
Diskuse