Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2023 17:00
Čas čtení 3:13
Adéla Ježková

Honí tě mlsná? Zažeň ji domácími nachos, zvládneš je za 10 minut

Honí tě mlsná? Zažeň ji domácími nachos, zvládneš je za 10 minut
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
GASTRO RECEPTY VEGANSKÉ RECEPTY
Uložit Uložené

Máš chuť na slanou mňamku, kterou si připravíš během pár minut doma? Máme pro tebe ideální tip.

Po dlouhém dni chceš jen tak sednout k oblíbenému seriálu a zaslouženě odpočívat. K ideálnímu chillu ti ale chybí jediné: slaná pochutina. Všechny skříňky, poličky i zásuvky v kuchyni či spíži jsi prolezl*a, ale brambůrky, oříšky ani tyčinky nikde. A do obchodu se ti už samozřejmě nechce. Pokud máš doma tortilly, olivový olej a funguje ti trouba, máme řešení. Během několika málo minut už si můžeš pochutnávat na „domácích“ nachos. 

Refresher tip 🍕
Recepty pro tebe Refresher připravuje pravidelně. V létě se můžeš osvěžit například řeckou ledovou kávou nebo domácí zmrzlinou z cottage. A pokud máš doma přebytky ovoce ze zahrádky, můžeš si usušit lahodné ovocné rolky.

Recept o dvou ingrediencích

Co budeš potřebovat? Stačí ti balení oblíbených tortill, které může být už klidně otevřené, na jednu porci ti totiž stačí jedna velká tortilla.

Doporučeno
Máš doma přebytky ovoce? Usuš si ovocnou kůži, kterou si zamiluješ Máš doma přebytky ovoce? Usuš si ovocnou kůži, kterou si zamiluješ 29. července 2023 11:00

Je jedno, jestli tortilly budou pšeničné, kukuřičné, celozrnné nebo třeba špenátové či rajčatové. Všechny poslouží stejně dobře – i ty z levnějšího „ranku“, na chuti jim to určitě neubere. Kromě dostupnosti je jejich výhodou také fakt, že jsou obvykle složené jen z vody, mouky a oleje – jedná se tak o recept vhodný i pro vegetariány a vegany.

I tortilly si můžeš vyrobit doma – pak to ale nebude líný recept, kdy v kuchyni strávíš maximálně deset minut.

nachos recept
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Druhou složkou v našem receptu je olej. Ten by měl být kvalitní, nejlépe třeba olivový. Skvělý je také olej ve spreji, zejména pak tehdy, hlídáš si z jakéhokoli důvodu příjem tuků. Ve výsledku si ale recept žádá jen několik málo lžic oleje.

Doporučeno
„Udělej to radši ty, stejně to umíš líp.“ Proč muži doma předstírají neschopnost a jak to ničí partnerské vztahy „Udělej to radši ty, stejně to umíš líp.“ Proč muži doma předstírají neschopnost a jak to ničí partnerské vztahy 27. července 2023 11:00

Poslední – nepovinnou, ale silně doporučovanou – ingrediencí je koření. Záleží ale samozřejmě na tvých chuťových preferencích. Na „domácí“ nachosky ti postačí i třeba jen sůl a pepř, ale představivosti se meze nekladou. Použít tak můžeš například chilli, cayenský pepř, sladkou papriku, římský kmín nebo bylinky, třeba koriandr.

Na kolik korun vyjdou „domácí“ nachos? 
– Pšeničné tortilly 360 gramů: 34 Kč
– Olivový olej max. 30 mililitrů: 10 Kč 

Pokud holduješ čerstvým ochucovadlům, použij česnek nebo sezamová semínka. A v případě opravdu vytříbených jazýčků doporučujeme nastrouhaný sýr, ideálně čedar. Tím nachos posypeš těsně před dopečením a necháš jej jen krátce rozpéct.

Celý recept ti zabere max. deset minut

Postup na „domácí“ nachos zvládne opravdu každý. Uvozovky jsou tu totiž použity záměrně – na jejich přípravu ti poslouží koupené suroviny, nemusíš se s nimi trápit doma. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse