Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2023 12:52
Čas čtení 1:18
Ondřej Jarůšek

Nenáviděný i milovaný Baba Jaga je zpět! Nedávno končil kariéru, teď bude bojovat v hlavním zápase

Nenáviděný i milovaný Baba Jaga je zpět! Nedávno končil kariéru, teď bude bojovat v hlavním zápase
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY FABRIQ MMA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek překvapil fanoušky a fanynky. Vrací se totiž zpět do klece, na Slovensku bude mít hlavní zápas.

Mikulášek naznačoval konec kariéry po poslední prohře na konci července na turnaji Oktagon 45 Special na pražské Štvanici. Po necelé minutě prvního kola jej soupeř Ole Magnor uškrtil a „Baba Jaga“ položil rukavice do středu oktagonu, což bývá symbolem, že bojovník s kariérou končí. Posléze na tiskové konferenci vysvětlil, že ze zápasení už nemá takové potěšení jako dřív a chce si odpočinout.

mikulášekmikulášekmikulášekmikulášek
Zobrazit galerii
(5)

Od té doby uběhly sotva dva týdny a Mikulášek nečekaně hlásí návrat. Představí se totiž v hlavním zápase organizace Fabriq MMA, a to už 2. září v Trnavě. Síly poměří s Róbertem Kokym, slovenským bojovníkem, který v amatérském MMA nasbíral 4 výhry a 4 prohry a reprezentuje akademii Tomáše Bilishiche, kde trénuje i další zápasník Fabriq MMA Denis Gondžala (2:3). 

Doporučeno
Kontroverzní Jake Paul: Údery do hlavy mu poškodily mozek, chce jít do MMA a legendy UFC posílá na zem ringu Kontroverzní Jake Paul: Údery do hlavy mu poškodily mozek, chce jít do MMA a legendy UFC posílá na zem ringu 7. srpna 2023 12:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

Koky však zkušenosti sbíral i v zápasech bez rukavic pod hlavičkou slovenské organizace zvané Králi ulice. Zde si připsal dvě výhry a jedinou porážku si odnesl z hlavního zápasu se zkušeným MMA zápasníkem Tomášem Melišem, dalším známým bojovníkem z Oktagonu. Po jednomyslném rozhodnutí na body získal Meliš titul šampióna do 85 kilogramů.

V porovnání s Kokym na poli MMA je Mikulášek výrazně zkušenějším bojovníkem, a měl by proto být favoritem. Otázkou však je, v jakém psychickém nastavení se mu podaří do zápasu nastoupit. Jak totiž po nedávné prohře přiznal, poslední zápasy si už neužíval tolik jako dřív.

Tak jako tak ale diváky a divačky s největší pravděpodobností čeká ostrá bitva v postoji. Žádný Mikuláškův zápas navíc ještě nikdy netrval celá tři kola, takže je dost možné, že na jedné či druhé straně uvidíme i ukončení před limitem.

Doporučeno
Neuvěřitelný příběh: Dostal doživotí za brutální vraždu 92leté ženy, kterou nespáchal. Stal se šampionem ve vězeňském boxu Neuvěřitelný příběh: Dostal doživotí za brutální vraždu 92leté ženy, kterou nespáchal. Stal se šampionem ve vězeňském boxu 9. června 2023 6:00

Akce FABRIQ 3 se uskuteční v sobotu 2. září v Městské sportovní hale v Trnavě. Amatérská část karty nabídne pět soubojů zdejších talentů, po kterých se na řadu dostane dalších devět profesionálních zápasů. Mezi nimi mimo jiné účastníci zabojují o místenku do slovenské části Pyramidy Slávy (pouze v lehké váze). Vstupenky jsou stále k dispozici v síti Ticketportal.

Domů
Sdílet
Diskuse