Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. srpna 2023 15:11
Čas čtení 1:29
Anna Koucká

Jennifer Lawrence slaví narozeniny. Katniss z Hunger Games se proslavila pády na červeném koberci i opilými historkami

Jennifer Lawrence slaví narozeniny. Katniss z Hunger Games se proslavila pády na červeném koberci i opilými historkami
Zdroj: Getty Images
OSOBNOSTI JENNIFER LAWRENCE
Uložit Uložené

Americká oscarová herečka Jennifer Lawrence dnes slaví své 33. narozeniny. Kromě herectví se ale také vyjadřuje k celospolečenským problémům a baví internet svými alkoholovými historkami i častými trapasy na předávání cen.

Jennifer Shrader Lawrence, jak zní její celé jméno, se narodila 15. srpna ve státě Kentucky. Do povědomí veřejnosti se dostala především díky roli Katniss Everdeen ze série Hunger Games, v branži se pohybuje už od svých devíti let. 


Od té doby ale sklízí jeden herecký úspěch za druhým. Stala se nejmladší herečkou, která kdy získala čtyři nominace na Oscara. Ve 22 letech se stala druhou nejmladší držitelkou zlaté sošky v historii. Díky Hunger Games byla také dva roky po sobě nejlépe vydělávající herečkou světa. 

Doporučeno
VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček 15. srpna 2023 11:17


Lawrence je ale velmi oblíbená u fanoušků a fanynek i díky svému humoru a neustálým trapasům. Jestli se kromě svých hereckých dovedností něčím proslavila, jsou to její pády na červeném koberci. Kromě toho, že zakopla, když si šla pro sošku za nejlepší herecký výkon na Oscarech, upadla i na předávání cen SAG v roce 2013. Na Oscarech pak o několik let později zakopla podruhé. 


Internet sice hvězdu podezřívá, že padá schválně, ale podle jiných se už zakopávání stalo jejím trademarkem. „To by nebyla událost s Jennifer Lawrence, aby neškobrtla,“ píše uživatel sítě X (Twitter). 


Je také známá tím, že se u ní v opilosti projevuje její „alter ego“, kterému říká Gail. O něm se rozpovídala například v rozhovoru pro The Ellen Show, kde vysvětlovala, že toto její alter ego je velmi odvážné a pro pobavení například jednou skočilo do vody, kde plavali žraloci, nebo snědlo červa. 

Doporučeno
Důkaz o existenci mimozemského života? Domorodce v Peru prý tyranizují létající ufoni Důkaz o existenci mimozemského života? Domorodce v Peru prý tyranizují létající ufoni 15. srpna 2023 12:49


Co se týče jejích mimohereckých aktivit, angažuje se v charitě a aktivismu. Otevřeně mluví například o tématu body positivity a v roce 2015 napsala i esej o platové nerovnosti žen a mužů v Hollywoodu. Vyjádřila také nesouhlas se zastupiteli státu Kentucky, kteří byli proti manželství pro stejnopohlavní páry. 


Byla i součástí kampaně Time's Up z roku 2018, kdy hollywoodské herečky protestovaly proti sexuálnímu obtěžování a diskriminaci ve světě showbyznysu. Sama se s narušením intimní sféry svého života setkala v roce 2014, kdy na internet unikly její nahé fotky v rámci velké kauzy, kdy byl nabourán icloudový účet mnoha celebrit. 


Jennifer je od roku 2019 provdaná za ředitele umělecké galerie Cooka Maroneyho. Pár střídavě žije v New Yorku a v Beverly Hills a loni se jim narodil syn Cy.

Domů
Sdílet
Diskuse