Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2023 v 13:28
Čas čtení 1:53
Ondřej Jarůšek

Ženich vrátil do obchodu šaty nevěsty, protože se nelíbily jeho mámě. Na internetu teď schytává bídu

Ženich vrátil do obchodu šaty nevěsty, protože se nelíbily jeho mámě. Na internetu teď schytává bídu
Zdroj: Freepik / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Se svatbou se pojí mnoho příprav včetně výběru nevěstiných šatů. Když se do toho ale vloží tchyně, z nejdůležitějšího dne zamilovaného páru se může stát noční můra.

Představ si situaci, kdy se máš už za pár měsíců vdávat, ale tvůj manžel ti oznámí, že šaty, které sis vybrala, se musí vrátit. Důvod? Nelíbí se jeho mámě. Ta vybrala šaty nové a zaplatíš je pochopitelně ty. Co teď? Vezmeš si ho? Nebo je lepší odřeknout svatbu? V takto nezáviděníhodné situaci se ocitla žena, která se o svou svízel podělila s uživatelstvem na Redditu. Její příběh zaujal desetitisíce lidí.

Jak žena, která zůstala v anonymitě, píše, snoubencova matka se už od začátku angažovala do příprav svatby a kritizovala věci, které jí nebyly po chuti. Pro svého jediného syna prý chtěla tu nejlepší možnou svatbu. 

svatba
Zdroj: Unsplash/Luis Tosta/na voľné použitie (ilustračná fotografia)

Snoubenec ji šokoval

K zásadnímu zvratu došlo ve chvíli, kdy si šla nevěsta vybrat šaty. Nastávající tchyně trvala na tom, aby byla u toho. Ženě se podařilo najít šaty, o kterých snila, ale snoubencova matka protestovala. „Vybrala jiné šaty, které se jí líbily víc, a řekla, že si vždycky představovala, že nevěsta jejího syna takové bude mít na sobě,“ napsala žena ve svém příspěvku. Matce snoubence slušně poděkovala za radu a koupila si šaty, které si vybrala sama. 

Když se ale její snoubenec vrátil později toho dne domů, bylo zle. Vyčinil jí, že jeho matku vyřadila z procesu výběru šatů a odmítla její pomoc. Začala hádka, která druhého dne vyvrcholila tím, co žena vůbec nečekala. Její nastávající manžel vzal šaty zpátky do obchodu a vyměnil je za ty, které vybrala jeho máma.

„Zavolala jsem mu a na rovinu mi řekl, co udělal a proč to udělal. Naštvala jsem se a začala na něj křičet,“ popisuje žena s tím, že jej ani nepustila ke slovu. Když se vrátil domů, znovu se pohádali. „Odešla jsem proto ke kamarádce. Pořád mi volal a psal, že přeháním, že je to i jeho svatba a že jsem neměla křičet. Trval na tom, abych dala šatům šanci,“ dodává.

Doporučeno
Ženě přišla před obřadem zpráva, že ji nastávající podvádí. Přečetla mu ji před oltářem místo svatebního slibu Ženě přišla před obřadem zpráva, že ji nastávající podvádí. Přečetla mu ji před oltářem místo svatebního slibu 18. srpna 2023 v 13:35

Je to klaun, utíkej

To, jak se její snoubenec zachoval, naštvalo i její rodinu. Otec jí ale poradil, že šaty nestojí za to, aby si zničila vztah se snoubencem a jeho rodinou. „Poradil mi, abych se umoudřila a ‚šla s proudem‘, ale chci toho opravdu tak moc, když si chci vybrat své vlastní svatební šaty, aniž bych se u toho musela cítit provinile?“ uzavírá.

Od uživatelstva na Redditu se žena dočkala nespočtu reakcí. Drtivá většina lidí jí však radí, aby svatbu zrušila. „Vrať mu prsten zpátky,“ stojí v jednom komentáři. „Odvolej svatbu,“ přidává se další. „Buď ráda, že se to děje teď. Tvůj manžel ani jeho matka se už nezmění. Utíkej a až doběhneš, tak utíkej ještě dál,“ zní další rada.

Mnozí vtipálci se pustili i do samotného ženicha, který by si podle nich měl radši vzít svou matku. Aspoň by už měla vybrané šaty. Další ženě taky radí, aby šaty vrátila a vyměnila je za kostým klauna, který by si její snoubenec zasloužil nejvíc. 

Anketa:
Co by žena měla udělat podle tebe?
Utíkat!
Vzít si šaty, které vybrala tchyně.
Utíkat!
99 %
2816 Hlasů
Vzít si šaty, které vybrala tchyně.
1 %
41 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse