Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
31. října 2023 14:26
Čas čtení 0:56
Lucie Kotvalová

Dokument o Beckhamovi na Netflixu je jedna lež za druhou, tvrdí britský deník

Dokument o Beckhamovi na Netflixu je jedna lež za druhou, tvrdí britský deník
Zdroj: Sandra Behne/Bongarts/Getty Images
FILMY A SERIÁLY DOKUMENT
Uložit Uložené

Britští novináři nejsou spokojeni s tím, jak se slavný fotbalista vykresluje v nové dokumentární sérii na Netflixu.

Podle britského listu The Sunday Times nový dokumentární seriál společnosti Netflix o fotbalové superstar Davidu Beckhamovi přepisuje historii. Proč? Aby z ní fotbalová hvězda vyšla lépe než ve skutečnosti.

Doporučeno
Dlouhé vlasy, buzz cut i pompadour. Toto je 11 vůbec nejlepších účesů Davida Beckhama Dlouhé vlasy, buzz cut i pompadour. Toto je 11 vůbec nejlepších účesů Davida Beckhama 12. října 2023 15:00

List odhalil šest takových případů. Jak uvádí server Deadline, tohle jsou některé z nich:

  • Zápas na mistrovství světa 1998: Beckham dostal za faul argentinského hráče červenou kartu a byl poslán ze hřiště. Podle dokumentu trpěl nepřátelstvím dokonce i od fanoušků fotbalového klubu Manchester United, dokud se na konci následující sezóny nevykoupil. Podle Sunday Times ovšem nevraživosti ze strany fanoušků Manchester United nečelil a na své domovské půdě se těšil přízni od chvíle, kdy se tam vrátil.
  • Kvalifikace na mistrovství světa 2001: Z dokumentu události vypadají tak, že byl Beckham na hřišti faulován několik vteřin předtím, než vystřelil dramatický gól z takzvaného volného kopu a zachránil naděje Anglie na postup. Ve skutečnosti to byl Beckhamův spoluhráč Teddy Sheringham, kdo byl faulován a připravil pro Beckhama volný kop.
  • Madrid 2004: Dokument se zaměřuje i na následky bulvárních titulků o poměru mezi Beckhamem a jeho asistentkou Rebeccou Loosov. Beckham byl v té době, stejně jako dnes, ženatý s Victorií Beckham. V dokumentu se objevila titulní strana deníku Daily Mirror, která začíná slovy: „Kapitán anglické reprezentace tato obvinění odmítl jako směšná.“ Ve skutečnosti noviny začínaly slovy: „Moje sestra s Becksem MĚLA poměr.“

Podle platformy Deadline tak tyto změny v historických událostech ukazují, že „podobné dokumenty nejsou ničím jiným než zkrášleným PR“.

Domů
Sdílet
Diskuse