Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejzajímavější nové podniky v Praze: Víme, kam si zajít na výborný burger, dezert i chleba

Ollies

 

V budově Masaryčka (Na Florenci 1016/2) otevřela také nová pobočka rodinné cukrárny Ollies. Jejich dezerty tvoří „lahodná těsta, nadýchané krémy, spousta ovoce, čokolády či ořechů“. Pekaři a pekařky zde pečou jak podle tradičních receptur, tak podle vlastních „variací na oblíbené moučníky“. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OLLIES Boutique | Praha Masaryčka (@ollies.boutique)

Chi Xiao Mian

U náměstí Jiřího z Poděbrad, na adrese Laubova 1659/2, otevřela také nová čínská restaurace Chi Xiao Mian. Spoluzakladatelkou je Wen, která pochází z horského města Čchung-čching na jihozápadě Číny.

V centru nabízených pokrmů jsou polévky s nudlemi (xiao mian), ovšem v nabídce jsou také plněné knedlíčky nebo zeleninové předkrmy. 

„Kdykoli se mi zasteskne po domově, mému žaludku se také začne stýskat. Pak mi obzvláště chybí miska xiao mian. Možná to je to, co mě vedlo k otevření této restaurace,“ říká spoluzakladatelka. „Xiao“ znamená v čínštině jednoduché a „mian“ nudle

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @chi_xiaomian

Štangl

Do našeho seznamu patří i Štangl, jinak také „nová etapa karlínské Esky“. Eska ovšem nezmizela, došlo pouze k oddělení pekárny od restaurace. „Shodli jsme se na tom, že přízemí Esky zůstane pekárnou a bistrem, kde budeme podávat snídaně, brunche a obědy – to, co hosté znají a mají rádi –, a restauraci přesuneme o patro výš,“ vysvětlil místní šéfkuchař Martin Štangl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Štangl (@stangl_official)

Mămăm Bistro

Vskutku dobrý rok pro Vršovice. V roce 2023 zde na adrese Žitomírská 10 vyrostl další podnik, Mămăm Bistro. Za projektem, jak píše Forbes, stojí mladý pár Meggie a Nugy neboli Pham Minh Anh a Nguyen Trong Duc. Nabízí míchané nudle, žebírka, krevetí burger, hráškové kari nebo silný hovězí vývar. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mămăm Bistro (@mamambistro)

Bistro Karel

 

Všechny cesty vedou do Troji (nebo by přinejmenším měly). Právě zde totiž otevřelo nové „rodinné bistro v divoké zahradě“, hezky česky nazvané bistro Karel. Zajít sem můžeš na brunche, obědy i večeře a kromě výborného jídla tě určitě nadchne i bezchybný interiér. Posuď sám*sama.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bistro Karel (@bistro_karel)

Burgerman

Petr Návrat měl, jak píše na svém webu, vždycky jasno: „Až se vrátím do Česka, otevřu si restauraci, kde mi udělají burger podle mých představ. A ten pak budu jíst.“ A tak se také stalo.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Pražská Letná tak v roce 2023 získala novou restauraci orientovanou na burgery s názvem Burgerman. V nabídce je pět alternativ: classic, onion, spicy, french a vege. 

„Zkrátka a dobře, chci ti udělat ten nejlepší burger tak, jako bych ho dělal sobě. Už jen zbývá zjistit, jestli nekecám,“ říká Návrat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Burgerman (@burgerman_prague)

Slice Slice Baby

O Slice Slice Baby už jsme psali. Tehdy byl pizza projekt Kateřiny Jakusové pouze v nomádském provozu. V roce 2023 ovšem otevřela kamennou pobočku – navštívit ji můžeš na adrese Dělnická 19. Těšit se můžeš na kváskovou pizzu, motto Slice Slice Baby totiž zní „kvásková pizza je božská“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Slice Slice Baby (@slice_slice_baby__)

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse