Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. prosince 2023 9:12
Čas čtení 0:35
Lucie Kotvalová

VIDEO: Adam Sandler si zahraje kosmonauta z Čech. Podívej se na trailer

VIDEO: Adam Sandler si zahraje kosmonauta z Čech. Podívej se na trailer
Zdroj: Netflix / propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ FENOMÉNY
Uložit Uložené

Film Kosmonaut z Čech vychází z knižní předlohy, kterou napsal Jaroslav Kalfař, a má hvězdné obsazení.

Příběh vypráví o českém kosmonautovi Jakubu Procházkovi, který podnikne výzkumnou misi k Venuši. „Ale jak se Jakub noří do hlubin neprozkoumaného vesmíru, postupně ztrácí kontakt se svou ženou Lenkou, kterou opustil na Zemi, a až příliš pozdě mu začne docházet, že její lásku obětoval své vlastní ambici,“ stojí v popisu knihy.

Doporučeno
Vybrali jsme nejlepší filmy roku 2023. Tohle by tě nemělo minout Vybrali jsme nejlepší filmy roku 2023. Tohle by tě nemělo minout 20. prosince 2023 11:00

Přenesení příběhu do filmové podoby si vzala na starost produkce Netflixu, režírovat ho bude Johan Renck. Jakuba Procházku ztvární Adam Sandler a jeho partnerku Lenku si zahraje Carey Mulligan. Ta má mimochodem dvě nominace na Oscara, a to za filmy Škola života a Nadějná mladá žena.

Spojení s Českem pak najdeš i napříč filmem. Natáčení totiž probíhalo v létě 2021 především v Praze a v barrandovských ateliérech, a jak píše Kinobox, „lokace zobrazená v krátké upoutávce má rovněž povědomý středoevropský ráz“.

Film Kosmonaut z Čech bude mít na Netflixu premiéru 1. března 2024. Mezitím si zkrať čekání trailerem.

Domů
Sdílet
Diskuse