Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2023 9:04
Čas čtení 0:58
Ilona Hobzová

VIDEO: Ikonická scéna z Lásky nebeské mohla vypadat úplně jinak. Koukni na původní verzi

VIDEO: Ikonická scéna z Lásky nebeské mohla vypadat úplně jinak. Koukni na původní verzi
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM VÁNOCE
Uložit Uložené

Zatímco někdo si neumí představit Vánoce bez pohádky Tři oříšky pro Popelku nebo hořké komedie Pelíšky, jiný raději sáhne po klasice ze zahraniční produkce. Mezi nejoblíbenější filmy patří během svátků rozhodně Láska nebeská.

Možná si myslíš, že tenhle film znáš jako svoje boty a nic tě nemůže překvapit. Věděl*a jsi ale, že jedna z nejvíce ikonických scén mohla vypadat úplně jinak a být ještě mnohem akčnější?

Doporučeno
Co nám vzal a dal film Láska nebeská: Homofobie, bodyshaming, sexualizace žen i důležité vztahové lekce Co nám vzal a dal film Láska nebeská: Homofobie, bodyshaming, sexualizace žen i důležité vztahové lekce 14. prosince 2023 6:00

Jde o scénu ze závěru filmu, kdy malý Samuel v podání Thomase Brodie-Sangstera utíká přes odletovou halu letiště Heathrow, aby mohl vyznat lásku Joanně, do které se zamiloval. Letištní ostraze se ale jeho nápad příliš nezamlouvá, Sam tak musí vynaložit veškerou svou energii, aby jí utekl a „lásku svého života našel“. 

Podle původní verze měla být letištní scéna ještě mnohem dramatičtější. Ve vystřižené scéně, která v průběhu Vánoc trendovala na sociálních sítích, měl být chlapec gymnastou a během „útěku“ předvést několik gymnastických kousků včetně hvězd nebo salta vzad.

O původní verzi promluvil v minulosti i režisér kultovního hitu Richard Curtis. „Docela jsme váhali, jestli tuhle scénu do konečné verze dát, nebo ne. Provedli jsme už dokonce nějaké efekty a vylepšení. Myslel jsem si, že by to mohlo být zábavné, ale nakonec jsme to tam nedali,“ řekl v roce 2020 deníku The Sun.

Curtis zároveň dodal, že kvůli konečnému rozhodnutí se musely některé části Samova příběhu upravovat. Obsahovaly totiž zmínky o tom, že je chlapec vynikající gymnasta. 

Doporučeno
Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet 27. prosince 2023 7:00

Podle mnoha fanynek a fanoušků je dobře, že tvůrci Lásky nebeské od původního záměru upustili. Ve smazané letištní scéně je totiž vidět, že gymnastické kousky na letišti předvádí jiný, oproti postavě Sama vyšší člověk a působilo by to jako pěst na oko.

Co si myslíš ty?

Anketa:
Měla postava Sama zůstat gymnastou?
Rozhodně, ty akrobatické kousky by scénu udělaly ještě lepší!
Ne, nepůsobilo by to dobře.
Lásku nebeskou jsem neviděl*a.
Rozhodně, ty akrobatické kousky by scénu udělaly ještě lepší!
7 %
Ne, nepůsobilo by to dobře.
84 %
Lásku nebeskou jsem neviděl*a.
9 %
Domů
Sdílet
Diskuse