Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2024 10:01
Čas čtení 0:56
Ondřej Mrázek

Disney přišlo o práva na svou nejslavnější postavu. Nový horor s ní dorazí do kin už letos

Disney přišlo o práva na svou nejslavnější postavu. Nový horor s ní dorazí do kin už letos
Zdroj: INTO FRAME PRODUCTIONS
FILMY A SERIÁLY FILM HORORY
Uložit Uložené

Společnost The Walt Disney Company ztratila práva na původní verzi Mickeyho Mouse.

Počínaje 1. lednem 2024 má každý umělec právo produkovat díla s postavou původního Mickeyho, aniž by za to mohl být studiem Disney žalován. Platí to však pouze na verzi známého myšáka z krátkého filmu Steamboat Willie z roku 1928. V té měl Mickey o něco víc krysí podobu a nemluvil. Jeho modernější verze, jak ji zná většina dospělých, a hlavně dětí, zůstanou prozatím nedotčeny.

Doporučeno
Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít? Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít? 29. prosince 2023 7:00

Americké zákony umožňují držet autorská práva po dobu 95 let. V případě studia Disney je však Kongres několikrát prodloužil. Těmto opatřením se tak postupně začalo posměšně říkat zákon na ochranu Mickeyho Mouse. Není to přitom tak dávno, co vypršela autorská práva na postavu Medvídka Pú. K němu se pak letos přidá i Tygr.

Nový film i hra

Tvůrci pochopitelně s možností využívat pro svá díla původního Mickeyho nelení a už na březen byl oznámen nový horor s názvem Mickey’s Mouse Trap. Loni takto do kin vstoupil horor Medvídek Pú: Krev a med, z jehož kvalit si dodnes většina lidí utahuje. Myšáka pravděpodobně čeká v tomhle směru stejný osud. Trailer si můžeš pustit níže.


Vedle nového filmu pak vzniká také hororová co-op hra Infestation 88, která dle jejích tvůrců cílí na kombinaci nostalgie a teroru. Za dílem stojí studio Nightmare Forge, které je údajně tvořeno z veteránů herní tvorby.

V příštím roce pak ještě vyjde o něco zajímavější herní kousek, a to stylizovaná černobílá střílečka Mouse, která se pro změnu inspirovala legendárním Doomem a Cuphead.

Domů
Sdílet
Diskuse