Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. ledna 2024 13:00
Čas čtení 0:48
Vincenc Novák

Generace Z je podle slavné herečky otravná. Takto popisuje práci s mladými lidmi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Americká herečka Jodie Foster se v novém rozhovoru rozpovídala o generaci Z. Podle ní je otravná a její pracovní návyky jsou nepochopitelné.

Podle držitelky dvou Oscarů jsou mladí lidé otravní zejména na pracovišti. „Říkají věci jako: ‚Ne, dneska se na to necítím, přijdu v půl jedenácté dopoledne.‘ Nebo jim v e-mailech řeknu: ‚Tohle všechno je gramaticky špatně, nezkontroloval sis pravopis?‘ A oni na to: ‚Proč bych to dělal, není to trochu omezující?‘“ uvedla herečka v rozhovoru pro The Guardian.

Doporučeno
KVÍZ: Víš, co znamená clout, slaying či ghosting? Zjisti, jak dobře rozumíš slovníku gen Z KVÍZ: Víš, co znamená clout, slaying či ghosting? Zjisti, jak dobře rozumíš slovníku gen Z 11. října 2023 17:00
Jodie Foster True Detective
Zdroj: HBO Max

Herečka dostala také otázku, co by podle ní měli mladí lidé v hereckém oboru slyšet. Foster odpověděla, že se potřebují naučit, jak se uvolnit a jak přijít s něčím vlastním. „Mohu jim pomoci to najít, což je mnohem zábavnější než být se vším tím tlakem, který za tím stojí, hlavní hrdinkou příběhu,“ doplnila. 

V rodině se postavila stereotypům

Foster se v rozhovoru rozpovídala také o výchově svých dětí, které vychovává se svojí manželkou Alexandrou Hedison. Popsala situaci, kdy se její syn, kterého vychovávaly pouze ženy, snažil přijít na to, co znamená být chlapcem. „Díval se na televizi a došel k závěru: Aha, já prostě musím být de*il. Já tomu rozumím. Potřebuju se chovat k ženám jako hovado a chovat se jako zm*d.“ Herečka mu jeho teorii podle svých slov vyvrátila s tím, že to není znak mužství, ale to, co se mu moderní kultura snaží prodat.

Domů
Sdílet
Diskuse