Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. dubna 2024 18:37
Čas čtení 1:27
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejlepší hrady a pivovary v Česku, najdeš je přímo v Mapách

Tohle jsou nejlepší hrady a pivovary v Česku, najdeš je přímo v Mapách
Zdroj: Wiki Commons/ ProfessorX/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Zelený odznak rozdávaly Mapy.cz těm nejlepším podnikům v Česku, které hodnotí přes aplikaci jejich návštěvníci a návštěvnice. Kam na výlet nebo skvělé pivo?

Venku už je počasí na to někam vyrazit. Mapy.cz a Firmy.cz vyhodnotily ta nejlepší místa po celém Česku, která stojí za to navštívit. Mezi nimi jsou bistra, koupaliště, pivovary i památky. Žebříčky nejlépe hodnocených podniků letos spustily Firmy.cz vůbec poprvé a denně je obnovují podle nově přidaných hodnocení.

Doporučeno
Tohle je sedm nejoblíbenějších filmů a seriálů na Netflixu v dubnu 2024 Tohle je sedm nejoblíbenějších filmů a seriálů na Netflixu v dubnu 2024 9. dubna 2024 15:12

Podniky hodnotí podle spokojenosti sami uživatelé a uživatelky serveru Mapy.cz. Nejlepší z nich potom obdrží zelenou samolepku.

Nejlepší hrady a zámky

Mezi nejlepší hrady a zámky se v první trojici podle návštěvníků umístil státní hrad Točník, hrad Střekov v Ústí nad Labem a na prvním místě zámek Brandlín v Tučapech. Ten uživatelé hodnotí pozitivně díky zajímavému výkladu známého automobilového závodníka Petra Vojáčka, který na zámku provází. Návštěvníky hradu Střekov potom zaujal krásný výhled do krajiny, dostupnost autem a možnost projít si hrad samostatně. Na hrad také mohou i psi.

Toto jsou nejoblíbenější hrady a zámky:

  1. Zámek Brandlín
  2. Hrad Střekov
  3. Státní hrad Točník
  4. Státní zámek Žleby
  5. Státní hrad Nové Hrady
  6. Státní hrad Zvíkov
  7. Státní hrad Rabí
  8. Státní hrad Velhartice
  9. Státní zámek Velké Březno 
  10. Nový zámek Kostelec nad Orlicí 

Nejlepší pivovary

Žebříčky ti poradí, kam na dobré pivo. První příčky se ujal pražský pivovar Prokopák, druhé místo obsadil méně známý pivovar Ogar v Kunčicích pod Ondřejníkem a na třetím místě se umístil pivovar Koníček ve Vojkovicích na Moravě. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pivovar Prokopák (@pivovarprokopak)

 
Které pivovary se umístily na dalších příčkách?

  1. Pivovar Prokopák, Praha
  2. Pivovar Ogar, Kunčice pod Ondřejníkem
  3. Pivovar Koníček, Vojkovice
  4. Pivovar Rampušák, Dobruška
  5. Pivovar Jadrníček, Náměšť na Hané
  6. Minipivovar Žumberk, Žár
  7. Pivovar Hostomice, Hostomice
  8. Pivovar Zlatá kráva, Nepomuk
  9. Pivovar Trautenberk, Malá Úpa
  10. Pivovar Tahoun, Všejany

Nová místa najdeš v žebříčcích na webu Firmy.cz, které se průběžně obměňují. Vyhledávat v nich můžeš podle měst i krajů. Produktový manažer Mapy.cz také prozradil, co uživatelé hodnotí nejvíce. „Nejčastěji hodnotí restaurace, ubytování, ulice, parkoviště, výhledy, kostely a hory. V letní sezóně se zadává až 4 500 hodnocení denně,“ sdělil Jan Kunz. 

Doporučeno
Tohle je nový žebříček popularity britské královské rodiny. Kdo je nejoblíbenější? Tohle je nový žebříček popularity britské královské rodiny. Kdo je nejoblíbenější? 10. dubna 2024 12:32

Pokud i ty chceš psát recenze a zapojit se tak do hodnocení, musíš být přihlášený*přihlášená v Seznam účtu. Anonymní uživatelé totiž hodnotit nemůžou. Seznam.cz do hodnocení nezasahuje a má možnost zamítnout pouze recenze, které nejsou v souladu s pravidly.

Tak už víš, kam se vydáš na výlet?

Domů
Sdílet
Diskuse