Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2024 v 14:47
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Na Netflixu válí nový horor. Rozkošně přiblblý nápad o žralocích pod Eiffelovkou, stojí v recenzích

Na Netflixu válí nový horor. Rozkošně přiblblý nápad o žralocích pod Eiffelovkou, stojí v recenzích
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Máš rád*a žraločí filmy a hledáš nějakou novinku?

Přestože na prvním místě je na českém Netflixu film Manželé Stodolovi, na paty mu šlape francouzský horor Žraloci v Paříži. Jak už to u mnohých hororů bývá, čím oblíbenější je, tím rozporuplnější reakce má.

Doporučeno
Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15? Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15? 11. června 2024 v 10:58

„V Paříži se v řece objeví obří žralok a může z toho být nevídaný masakr. Zasáhnout proto musí jedna vědkyně, která se přitom snaží vyrovnat s nedávnou tragédií,“ stojí v popisu obsahu filmu.

Režie se ujal Xavier Gens, který se podílel na oblíbených seriálech Gangs of LondonLupin. V hlavní roli vědkyně se objevila Bérénice Bejo, která má na kontě nominaci na Oscara za roli ve filmu Umělec.

Názory na film o široké veřejnosti se ale dost různí. Například na ČSFD snímek získal celkové hodnocení pouhých 40 procent a převažují spíše negativní recenze. „Že je rozkošně přiblblý nápad o žralocích pod Eiffelovkou pojatý smrtelně vážně, by mi nutně nevadilo. Ale film je tragická nuda s nevýraznými postavami, nevýraznými herci a slabým CG,“ stojí v jednom z komentářů.

Doporučeno
Když odložená kočka, kráva i hroznýš žijí šťastný život. Útulek dělá „sbíráním hovínek“ lepší svět (Reportáž) Když odložená kočka, kráva i hroznýš žijí šťastný život. Útulek dělá „sbíráním hovínek“ lepší svět (Reportáž) 2. června 2024 v 8:00

„Tak tohle byla vyloženě kanonáda pí*ovin. Už začátek, kdy plovoucí žraloci záhadným způsobem rušili kamerový signál potápěčům mě utvrdil, že tohle bude velký průser. Přidejme k tomu záhadnou evoluci žraloka, který se vyvinul ze svého ‚obyčejného‘ druhu v nějaký nový, vyšší druh, co je schopen se sám rozmnožovat, co je schopen přežít ve sladké vodě Seiny a k tomu si udělat ‚hnízdečko‘ pod budovou Paříže a máme tady skvělý koktejl shitfestu, u kterého se člověk nestačí divit, na co kouká,“ nebral si servítky další.

Najdou se ale i pozitivní ohlasy, které vyzdvihují napětí proložené vtipy, práci s kamerou a sympatické postavy. 

Domů
Sdílet
Diskuse