Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2024 v 13:19
Čas čtení 0:59
Veronika Ábelová

Nový žebříček popularity královské rodiny. Kdo u Britů a Britek vede a koho nemusí?

Nový žebříček popularity královské rodiny. Kdo u Britů a Britek vede a koho nemusí?
Zdroj: Chris Jackson/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI KRÁLOVSKÁ RODINA VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Server YouGov odhalil, kdo se dostal na přední příčky žebříčku popularity britské královské rodiny. Ten ukazuje, kdo je podle Britů a Britek nejvíce oblíbený.

Průzkum se už od roku 2000 zabývá výzkumem veřejného mínění. Teď opět ukázal, koho mají Britové a Britky nejraději. Popularita se hodnotí podle pozitivního názoru na danou osobu z britské královské rodiny.

První místo patří zesnulé královně Alžbětě II., která si u lidí v žebříčku popularity drží 77 procent. První trojici potom uzavírají princ a princezna z Walesu. Bývalou královnu tedy následuje princezna Kate (71 procent), po jejímž návratu do společnosti její popularita stoupla.

Doporučeno
Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3 Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3 25. června 2024 v 8:32
Doporučeno
Žebříček nejoblíbenějších českých herců vol. 2. Komu unikla první desítka? Žebříček nejoblíbenějších českých herců vol. 2. Komu unikla první desítka? 26. června 2024 v 12:01
Doporučeno
Muž navštívil všechny země světa. Kde mu bylo nejlépe a co si myslí o Česku? Muž navštívil všechny země světa. Kde mu bylo nejlépe a co si myslí o Česku? 25. června 2024 v 12:55

O několik málo procent méně potom od britského lidu získal princ William (67 procent). Z průzkumu dále vyplývá, že čtvrtou nejoblíbenější členkou královské rodiny je princezna Anna (65 procent), jediná dcera zesnulé královny Alžběty II. Páté místo obsadil nynější britský král Karel III. s 58 procenty.

Další královský pár boduje u britského lidu na šestém a sedmém místě, a to vévoda z Edinburghu, princ Edward (57 procent), a jeho manželka princezna Sophie (48 procent). Hned za nimi se v žebříčku se 47 procenty popularity umístila dcera princezny Anny Zara Tindall. Královna Camilla si získala přízeň u 43 procent Britů a Britek.

Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah.
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah. Zdroj: Getty Images

Desítku uzavírá princ Harry (34 procent), vévoda ze Sussexu. U jeho manželky, vévodkyně Meghan, popularita u britského lidu ale klesla. Umístila se až na třinácté příčce se 29 procenty.

Princezna Eugenie a princezna Beatrice ve výzkumu moc nezabodovaly. Umístily se na jedenácté a dvanácté příčce žebříčku s pouhými 29, resp. 27 procenty. Celou tabulku potom uzavírá princ Andrew, vévoda z Yorku. Ten si v žebříčku popularity vysloužil devět procent.

Domů
Sdílet
Diskuse