Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2024 v 8:30
Čas čtení 1:00
Ella Petrová

ŽEBŘÍČEK: Toto jsou nejlepší pivní styly, několikrát bodovalo i Česko

ŽEBŘÍČEK: Toto jsou nejlepší pivní styly, několikrát bodovalo i Česko
Zdroj: Unsplash / engin akyurt /volně k užití
GASTRO ČESKÉ PIVO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Pivo je láska. Jaký jeho druh je nejlepší?

Jsi milovníkem*milovnicí piva a vychutnáváš si každý jeho doušek? Gastronomický web Taste Atlas představil 96 nejlepších světových druhů (stylů) piva. Mrkni, kdo se dostal do top 3.

Doporučeno
Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci 28. června 2024 v 18:20

3. Dubbel

Jedná se o bohaté a vyvážené trapistické pivo, které pochází z Belgie a jehož moderní verze, pojmenovaná Dubbel Bruin, byla brzy po svém vynálezu kopírována v mnoha belgických pivovarech. Tato piva mají obvykle komplexní aroma a chuť připomínající karamel, rozinky, slad a tmavé ovoce.

Pivo, krčma,
Zdroj: Plzenský Prazdroj Slovensko

2. Lambik

Své kořeny má tento druh piva v regionu Pajottenland v Belgii. Na rozdíl od většiny ostatních piv, která jsou kvašena speciálně vyšlechtěnými kvasinkami, je lambik kvašený spontánně. Pivo je vystaveno divokým kvasinkám a bakteriím létajícím ve vzduchu. Tento druh piva má výjimečnou chuť, chutná po víně nebo moštu a je většinou dost kyselé.

1. Tripel

Opět pivní druh původem z Belgie patří mezi silnější piva, obsah alkoholu se pohybuje mezi 7 až 10 procenty. Tato žlutozlatá piva mají typicky výrazný kořenitý, ovocný a jemně sladký sladový charakter. Jejich kvasnicový charakter se liší, ale často zahrnuje banánové nebo hřebíčkové aroma.

A co Česko?

Česko a pivo, to jde jednoduše ruku v ruce. Jak už jsme psali dříve, Praha se stala druhou nejlepší evropskou destinací pro ochutnávku piva. Nyní se v žebříčku nejlepších stylů piva objevilo hned pět českých.

Doporučeno
Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem 1. července 2024 v 13:00

Na 12. příčku se dostalo pivo plzeňského typu, lidově plzeň, podle místa původu. Jednadvacáté místo obsadilo Chodské pivo, opět z plzeňského regionu. Na 33. místo se dostalo Českobudějovické pivo. Čtyřiapadesátou pozici si získal Březnický ležák a 82. místo pak obsadilo Znojemské pivo.

prazdroj
Zdroj: Pilsner Urquell/propagačný materiál
Domů
Sdílet
Diskuse