Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2024 v 11:11
Čas čtení 1:33
Ella Petrová

Vlny Jiřího Mádla vyrazí do letních kin. Kde můžeš film vidět ještě před premiérou?

Vlny Jiřího Mádla vyrazí do letních kin. Kde můžeš film vidět ještě před premiérou?
Zdroj: Bontonfilm SK
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Čeká tě tam i talkshow s herci a tvůrci, autogramiáda nebo fashion pop-up s originální kolekcí filmového oblečení.

Režisérem a scenáristou filmu Vlny je populární herec Jiří Mádl, který se všeho ujal naprosto znamenitě. Svědčí o tom i fakt, že světovou premiéru na karlovarském filmovém festivalu provázel desetiminutový potlesk. Snímek tak rozhodně stojí za podívanou.

Doporučeno
KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry 1. července 2024 v 16:00

Předpremiérová filmtour započne 3. srpna na letní scéně Amfi v Ostravě, poté 8. srpna zamíří do amfiteátru Lochotín v Plzni, 9. srpna se vydá do letního kina Háječek v Českých Budějovicích a zakončí ji v letním kině v Boskovicích.
 

vlny
Zdroj: Bontonfilm


Program je plánovaný od 19:00 a návštěvníci se v rámci něj můžou těšit na autogramiádu s herci a tvůrci, stylový fotokoutek, informační panely, které zájemcům o historii přiblíží fakta a události Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu, nebo na fashion pop-up second handu 1981, který k filmu vytvořil kolekci oblečení a doplňků inspirovanou módou 60. letech.

Před projekcí Vln proběhne na pódiu talkshow s režisérem a scenáristou Jiřím Mádlem, herci, tvůrci nebo speciálními hosty. 

Doporučeno
Slovenská herečka si stěžuje na české tvůrce, prý ji podvedli. Hrozí právníky Slovenská herečka si stěžuje na české tvůrce, prý ji podvedli. Hrozí právníky 19. července 2024 v 14:46

„Nepřeháním, když řeknu, že Jirka Mádl natočil velkofilm a vidět ho na velkém plátně je jedním slovem zážitek. Rádi bychom ho zprostředkovali co největšímu počtu diváků, proto s ním vyzáříme do největších letňáků napříč Českou republikou, aby na Vlny mohl zajít každý s kamarády, rodinou nebo dětmi a společně prožít příběh, který je tak trochu o nás všech,“ zve na filmtour Robert Švec, šéf distribuce Bontonfilmu.
 
Snímek Vlny vtáhne diváky do Prahy 60. let. Z rozhlasových přijímačů hraje rokenrol, studentské revolty mění svět a v proslulé redakci Československého rozhlasu působí pod vedením Milana Weinera novinářské celebrity své doby, jejichž plakáty zdobí zdi mnoha domácností. Mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou nebo Luboše Dobrovského se dostává mladík Tomáš. Vlastně tak trochu omylem, místo v redakci bylo snem jeho mladšího bratra Pavla.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Tomáš se dosud staral hlavně o to, aby byli oba v bezpečí. Netuší ale, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Ty se o jejich činnost začnou zajímat o to víc, když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit osudy mnohých. Čas se krátí, napětí narůstá, je třeba jednat. Stane se Tomáš jedním z těch, kdo se zapíší do historie, nebo bude chránit nezletilého sourozence, toho posledního, kdo mu po smrti rodičů zbyl? Do kin Vlny vplují 15. srpna.
 

Vlny.
Vlny. Zdroj: Bontonfilm


Můžeš se těšit na hvězdné obsazení. Ve filmu si zahraje Vojtěch Vodochodský, Tatiana Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Marika Šoposká, Petr Lněnička, Martin Hofmann nebo Igor Bareš.

Domů
Sdílet
Diskuse