Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2015 16:40
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Remake Fantastické čtyřky dostává první trailer, připravte se na nové zpracování komiksu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Režisér Josh Trank (Kronika) přichází s vůbec prvními teaser záběry pro remake Fantastické čtyřky. Jaké z nich máme dojmy?

Není pochyb o tom, že už při angažování Joshe Tranka, režiséra podařené Kroniky, se vynořily jisté pochybnosti o jeho zkušenostech (natočil jen vzpomínané sci-fi) a také o jeho vizi pro film. To, o čem se dlouho spekulovalo, se nakonec i potvrdilo. Trank chtěl udělat Fantastickou čtyřku jinak a očividně se mu to i podařilo, což nás těší. Zůstává záhadou, jak dokázal studio Fox přesvědčit, nakolik experimentování tohoto rázu dnes už Hollywood kreativním tvůrcům nedovolí, určitě ne v tomto žánru, který buduje společná univerza. Existuje pár lidí jako Nolan, Scorsese a další, jejichž kvality ověřila léta, ale ne začínající filmaři jako Trank. Navíc se jedná o očekávaný remake komiksové akce, která by vydělala půl miliardy už jen díky tomu, že se jedná právě o tento žánr, který aktuálně vládne světu jako kdysi westerny. Pokud se však zajímavé, avšak stále záhadné a pravděpodobně nehumorné pojetí nebude líbit divákům, tržby budou ohroženy. 

Remake Fantastické čtyřky dostává první trailer, připravte se na nové zpracování komiksu

První záběry odhalují atmosféru a tón, jakým se bude snímek ubírat. Očekávat byste měli více sci-fi prvků než komiksové akce (i když se plánují výrazné dotáčky, právě za účelem přidání akce), což však rozhodně není na škodu. Každou chvíli nás kina budou zaplavovat superhrdiny, a tak menší odskok přijde celkem vhod. Ústřední čtveřice se nezměnila, jejich schopnosti se nezměnily, změnili se však jejich představitelé. Human Torch je černoch (Michael B. Jordan), což vyvolalo vlnu nepochopení, nakolik byl Johny Storm vždy bílé pleti. Trank ho ale zná z natáčení Kroniky a očividně mu věří. Kate Maru (Invisible Woman) budete znát z House of Cards, tam problém snad nikdo nevidí, i když místo blondýnky dostaneme černovlásku. Po Whiplash budeme spokojeni i s Milesem Tellerem coby Reedem Richardsem (Mr. Fantastic), avšak otazníkem je teňučký představitel Bena Grimma (Jamie Bell) aka Thinga.


Premisa bude naoko jednoduchá. Hlavní hrdinové se dostanou do dimenze, ve které se jim diametrálně změní fyzické vlastnosti jejich těl. Musí se smířit se svou novou identitou a začít spolupracovat jako tým, aby ochránili Zemi. Fantastic Four se odehraje ve stejném světě jako příběhy X-Men, ale jen ty současné, takže na crossover s mladými verzemi mutantů můžeme zapomenout. První velká marvelácká rodina se opět postaví Doomovi, jehož origin bude taky pozměněný. Premiéra je stanovena na 6. srpna. Pro nové informace, obrázky a záběry sledujte Filmkult.

Domů
Sdílet
Diskuse