Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2015 18:12
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Pixarovka Inside Out jako další revoluční animák, který se podívá na pocity v naší hlavě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak vypadají, jak se chovají a jak vypadají pocity v našich hlavách? I to nám ukáže nový trailer pro Inside Out.

Inside Out se už od začátku jevil jako ambiciozní projekt od Pixaru. Ten v posledních letech nedokázal provést žádný inovativní a skutečně revoluční animák tak, jako to dělal v  minulosti. Vzpomeňte si na Cars 2 nebo jen na lehce nadprůměrný Brave. Reputaci napravilo pokračování (s originálními nápady má Pixar malý problém) Příšerek s. r. o., ale nic nenasvědčovalo tomu, že Pixar dokáže stále vytvořit úžasný animák pro děti i dospělé. To se ale tento rok změní. V listopadu příjde The Good Dinosaur, ale ještě předtím, konkrétně 18. června (pro Česko), dorazí Inside Out. Slovenský distributor (Saturn) se rozhodl, že film bude brak a snímek přinese na Slovensko až o dva měsíce později, konkrétně 13. srpna (v klidu jim poděkujte e-mailem).

O příběhu Inside Out jsme toho moc nevěděli, ale to se však mění dnešním dnem. Začneme představením života malé Reily. Film vnikne život do jejího strachu (Bill Hader), smutku (Phyllis Smith), radosti (Amy Poehler), znechucení (Mindy Kaling) a hněvu (Lewis Black). Tyto pocity budou pracovat naplno, protože mladá Reiley má pouhých 11 let a čelí stěhování do nového města a školy. V dnešním traileru ale vidíme, že se Radost (Joy) a smutek (Sadness) dostanou z centra mozku někam jinam, přičemž narazí na věci vskutku nevídané. Nepřítomnost radosti a smutku se logicky projeví i v emocionálním rozpoložení mladé Reily. Určitě nás čekají velmi vtipné a situační vtipy jako například rozhovor manželky s manželem, který toho prozradí dost o mužích. Konečně máme dobrou výmluvu, když jsme někdy faded v momentech, kdy od nás partnerky vyžadují úplný opak. Režíruje Pete Docter (Příšerky s. r. o., Vzhůru do oblak) a scenář napsal Michael Arndt, jehož příběhy jsme mohli vidět v Oblivionu, Hunger Games 2 nebo Toy Story 3. Jaké máte z pohádky pocity vy?

Inside Out budeme pozorněji sledovat na Filmkultu.

Pixarovka Inside Out jako další revoluční animák, který se podívá na pocity v naší hlavě
Domů
Sdílet
Diskuse